Yritysuutiset

Ewald’sissa puhaltavat tuoreet tuulet

Yrittäjät Marko ja Tiina Tammenkoski sekä Tapani Kangasniemi toivottavat asiakkaat tervetulleeksi uusiutuneeseen Ewald’siin. Heidän lisäkseen toiminnassa ovat tiiviisti mukana somesta ja tiedotuksesta vastaava Kangasniemen avopuoliso Johanna Tuomola, sekä kaupan päivittäisistä toiminnoista vastaava superkaksikko Maiju Pesonen ja Marika Kylander.

Monille suomalaisille tuttu ruokakauppa Ewald’s kävi kesällä läpi omistajanvaihdoksen. Elokuun lomailun jälkeen kauppa aukesi syyskuussa uusien kauppiaiden, Marko ja Tiina Tammenkosken sekä Tapani Kangasniemen omistuksessa.

 

Sekä Tammenkosket, että Kangasniemi ovat meritoituneita konkareita kaupan alalla. He ovat tahoillaan toimineet K-ketjun kauppiaina erikokoisissa myymälöissä ja marketeissa, myös citymarketeissa. Suomen suuret marketit vaihtuivat Fuengirolaan ja melkoisesti pienempään kauppaan kaivatun elämänmuutoksen myötä.

– Olimme käyneet täällä Espanjassa, Calahondassa, jo parin vuoden ajan, ja pidimme paikasta. Kun sitten Ewald’s tuli tämän vuoden alussa myyntiin, aloimme suunnitella tosissaan Tänne siirtymistä, Marko Tammenkoski kertoo.

Muutaman kuukauden neuvottelujen jälkeen kaupat lyötiin lopulta lukkoon kesällä, ja nyt Uusi Ewald’s on palvellut asiakkaita pian parin kuukauden ajan. Tammenkoskien mukaan ison citymarketin ja pienemmän Ewald’sin pyörittämisessä on paljon sekä eroja että yhtäläisyyksiä.

– Tila on tietysti ilmeinen ero. Sekä myymälän, että varaston koossa on valtava ero. Samoin viikoittainen tavaratilaus pitää käytännössä lähettää Suomeen, enne kuin edellinen on saapunut perille. Se vaatii huolellista suunnittelua, Marko Tammenkoski kuvailee.

Toisaalta pienemmässäkin kaupassa keskiössä ovat asiakkaat, heidän tarpeensa, halunsa ja toiveensa. Siksi olemme heti alkuun halunneet esimerkiksi hieman laajentaa aukioloaikoja. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita tarkalla korvalla myös valikoiman suhteen. Yksi johon haluamme panostaa, on tuotteiden tuoreus, Tammenkoski sanoo.

Tuoreusajattelu näkyy muun muassa uudessa toimintamallissa, jossa Elosen Leipomon leivät saadaan rannikolle niin, että leipomo pakastaa leivät heti tuoreena leipomolla ja ne tuodaan pakastekuormassa kaupalle. Kun ne sitten sulatetaan, niin ne ovat kuin juuri leivottuja ja säilyvät normaalin myyntiajan huoneenlämmössä.

Tapani Kangasniemi puolestaan haluaa nostaa esiin mielenkiintoisen uutuuden valikoimassa.

– Meiltä löytyät Aquafinlandin vesisuodattimet, joilla saadaan helposti suoraan hanasta puhdistettua vettä.

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Huolestuttaako rattijuoppojen määrä Espanjan liikenteessä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203