Lukuaika: Espanjan uutiskatsaus 6.11.2019

Espanjan uutiskatsaus 6.11.2019

 

Espanjan mediaa hallitsevat nyt erilaiset spekulaatiot vaalitulosten jälkeisistä mahdollisista tapahtumista ja toimista. Jotkin uutisoinnit teoretisoivat etteivät uudet vaalit välttämättä muuta mitään. Eräs mielenkiintoinen hokema koskee Sanchezin kyvyttömyyttä muodostaa uusi hallitus. Tämä väite ei pidä täysin paikkaansa, sillä Sanchez kyllä yritti muodostaa hallitusta, mutta muut puolueet eivät itse olleet valmiita erilaisiin joustoihin.

VOX-puolueen nousu Espanjan poliittiseen elittiin näyttää yhä varmemmalta.

Kommentti: Tämä on asia joka saattaa muuttaa tulevaisuudessa oikeasti espanjaa maana ja yhteiskuntana. Itse ounastelen suurta jakoa PSOE:n ja VOX:n blokkiin. Vaikka PSOE on likipitäen kaksi kertaa suurempi puolue kuin VOX on sen kannatus laskussa ja vastaavasti VOX:in nousussa.

- Mainos -

Ilmeisesti espanjalaista turistiryhmää on mitä ilmeisimmin puukotettu Jordaniassa. Tarkemmat yksityiskohdat ja motiivit ovat vielä hieman hämärän peitossa.

Mijas aikoo uuden pormestarinsa johdolla profiloitua entistä selkeämmin Golf-turismin tyyssijaksi. Mijasista löytyy tällä hetkellä 14 Golf-kenttää.

Alhaurin de la Torren alueella vaimonsa tappanut mies sai 19 vuotta vankeutta. Teko tapahtui jo 2009, mutta asiaa käsiteltiin pitkään.

Rasismi on taas vaihteeksi keskiössä Espanjassa. Uusin asiaan liittyvä uutinen on ns. bussivälikohtaus Madridista, jossa täyttyy rasismin tunnusmerkistö. Videon voi katsoa täältä:

https://youtu.be/B07oW86H5cQ

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

- Mainos -

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...