Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 5.12.2019

 

Tänään Malagaan vievällä tiellä AP-46 oli usean auton ketjukolari joka vaikeutti liikennettä. Tilanne eskaloitui yhden pakettiauton kaaduttua ja sitä seuranneen kolmen rekan kolaroitua keskenään.

Kommentti: Taisi olla ”turvavälit” kunnossa?

Kuten useasti aiemmin todettua, Espanjassa päivän keskusteluissa futis nousee usein keskiöön politiikan ollessa paikallisille lähinnä vitsin asemassa. Tällä viikolla yksi suurimmista aiheista oli Griezmannin paluu FC Barcelonan paidassa Madridiin. Griezmann lähti seurasta kesällä skandaalinkäryisissä tunnelmissa. Ottelussa heitettiin kentälle sekalaista roinaa, joista Atletico Madrid sai (peräti) noin 600 euron sakot. Otteluvalvojat ja liigan komitea jättivät hienovaraisesti tutkimatta ja rankomatta Atleticon kannattajien läpi ottelun laulamat laulut joissa toivottiin herra ”Petturi Griezmannin” kuolemaa.

88-vuotias mieshenkilö kuoli viime yönä Villa nueva de Tapiassa tapahtuneessa huoneistopalossa. Palo syttyi keskellä yötä ja uhri menehtyi todennäköisesti häkämyrkytykseen.

Vaikka asuntokauppa on koko Espanjassa sakannut todella voimakkaasti, ovat hinnat silti jatkaneet kasvuaan. Viimeisin tilasto kertoo, että tänä syksynä keskimääräiset neliöhinnat ovat olleet noin 4,5 % viime vuotta korkeammat.

Espanjan liikennevirasto on antamassa todella tiukkoja uusia määräyksiä Espanjan kaupungit täyttäneille sähköskoottereille. Uusien määräysten mukaan kännissä ajelusta voisi saada noin 500-1000 euron sakot ja vastaavasti kännykän käytöstä ajon aikana noin 200-1000 euroa sakkoa. Ilmeisesti aluehallinnot saavat oikeuden määrittää omia alueellisia sanktioita muihin mahdollisiin rikkeisiin kuten kypärän käyttöön liittyen.

Andalusian alueen virkamiesjohto on kiinnittänyt huomiota viimeaikaisiin henkirikoksiin Malagan kulmilla ja ilmoittavat kanavoivansa lisää viranomaisia ilmiön kitkemiseen. Samalla ilmoitettiin, että ampumiset liittyvät jengien ja ryhmien välienselvittelyihin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa