Espanjan uutiskatsaus 5.11.2019

 

Espanjan vaaliväittelyitä leimaa luonnollisesti Katalonian tilanne, mutta dramaattisia uusia aiheita ei oikeastaan ole tullut. Suurin muutos lienee mahdollinen VOX-puolueen dramaattinen nousu, jos tilastot pitävät vaalipäivään asti. Vaalitaiston sekavuutta kuvaa hyvin se, ettei kuka oikein tiedä kuka on selvinnyt vaaliväittelyistä voittajana.

Andalusian alueen turistimäärän arvellaan olevan tänä vuonna noin 3% kasvussa.

Espanja alati tehokas poliisi on löytänyt Marbellan alueelta laittoman huumeviljelmän, josta löytyi noin 300 marihuanapensasta.

- Mainos -

Malagan vuotuinen oliivisato laskenee viime vuoteen verrattuna noin 31% vähäisten sateiden vuoksi.

Espanjan rikkaimman miehen Amancia Ortegan omaisuusen arvo on taas noussut. Tällä hetkellä hänellä on 63 miljardin euron omaisuus.

Malagan alueella työttömyys on nousussa. Asia huolestuttaa, sillä työttömyyteen varatut määrärahat ovat rajalliset.

Malagan alati tehokas poliisi on pidättänyt Ranskan kansalaisen jolla oli voimassa olevan kanainvälinen etsintäkuulutus. Hän oli mennyt itse poliisiasemalle selvittämään autoonsa liittyviä asioita.

Espanjanlainen futislegenda Iker Casillas on taas pelikunnossa. Iker sai kesällä sydänkohtauksen.

Espanjan kuningas on saanut mielenosoituksia vastaansa vieraillessaan Barcelonassa. Kuningas ei hyväksy katalaanien liikehdintää, joten mielenosoitukset ovat looginen seuraus asiaan.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

- Mainos -

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...