Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 4.3.2020

 

Odotettu Mestarien liigan ottelu Valencia – Atalanta pelataan näillä näkymini ilman yleisöä. Päätöksen teki tiettävästi Espanjan terveysministeri Salvador Illa. Atalanta voitti ensimmäisen osaottelun 3-1.

Kommentti: Siitä kuka maksaa em. päätösten seurauksena seurojen saamatta jäävät lipputulot on puhuttu yllättävän vähän. Se, että seurat eivät ole asiasta juurikaan puhuneet antaa viitteitä siitä, että kulisseissa on sovittu jotakin, mikä pitää seurat tyytyväisinä ja hiljaa…

Malagassa on alkanut kristillisten lakimiesten yhdistyksen kanteen johdosta oikeudenkäynti, jossa pohditaan seuraamuksia henkilöille, jotka olivat valmistaneet suuren vaginan, jota kannettiin eräässä kulkueessa vuonna 2013. Kyseisen tekeleen voi käydä katsomassa linkistä: https://www.malagahoy.es/malaga/procesion-vagina-plastico-Malaga-juicio_0_1442856182.html

Real Madridin suurin futislupaus ja nykyinen tähti Vinicius hakee Espanjan kansalaisuutta ja saanee sen syksyllä.

Kommentti: Mahdetaankohan em. herran hakemus käsitellä samalla intensiteetillä ja nopeudella kuin muidenkin hakijoiden, sillä maan hallitushan pyrkii nykyään voimakkaaseen tasa-arvoistamiseen…

Espanjan kotitalouksien velka on laskenut hieman viime vuoteen verrattuna. Tällä hetkellä Espanjan kotitalouksien yhteenlaskettu velka on noin 703 miljardia euroa.

Kommentti: Yleisesti ottaen suuri prosentuaalinen osuus perheistä selviää asuntolainoistaan hyvin pitkälle siksi, että korot ovat liki olemattomia.

Perusteettomia Viagra –reseptejä Valencian alueella kirjoittanut lääkäri on tuomittu vankeuteen. 63-vuotias lääkäri oli kirjoittanut reseptejä ilmeisesti kuolleelle sukulaiselleen. Lääkäri oli tätä ennen pakoillut kiinniottoaan ilmeisesti hyvin pitkään, mahdollisesti jopa 4 vuotta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
13
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa