Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 3.2.2020

 

Espanjan alueella vahvistettiin viikonloppuna ensimmäinen virallinen koronavirustartunta kun Kanarian La Gomeran saarelta vahvistettiin yksi positiivinen tapaus. Muut epäilyt osoittautuivat turhiksi ja näin ollen Espanjan virallisten vahvistettujen tapausten määrä on yksi. Euroopassa vahvistettuja tapauksia on tällä hetkellä 23.

Kommentti: Koronavirukseen liittyen mediassa ja somessa on liikkeellä mitä erikoisempia tarinoita ja uskomuksia, joita lukiessa moni lukija unohtaa realiteetit asiaan liittyen. Erinomainen koronavirukseen liittyvä pieni alati päivittyvä tietopankki löytyy linkistä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus

Espanjan tunnetuin rattia aikanaan työkseen kääntänyt henkilö, herra Alonso, on taas otsikoissa, tosin tällä kertaa hieman vähemmän mairittelevalla tavalla. Alonso on julkisesti kertonut jo pitkään haluavansa voittaa erilaisia tunnettuja autourheilun legendaarisia kisoja, kuten Indy-500 kilpailun. Asiaan liittyen tunnettu moottorivalmistaja Honda on tiettävästi käyttänyt veto-oikeuttaan viikonloppuna, joka tarkoittaa sitä, ettei se aio hyväksyä Alonsoa ajamaan Indy-500 kisaa talliin, jolla on käytössään Hondan moottorit.

Kommentti: Asia voidaan tulkita niin, ettei Alonson palveluksia ilmeisesti enää kaivata globaalissa moottoriurheilussa ehkä niin paljon, kuin Alonso itse mahdollisesti kuvittelee. Lisäksi moni taho muistaa Alonson suorittamat tallien tai moottorivalmistajien julkiset haukkumiset, joka todennäköisesti aiheutti Hondan edellä kuvatun toiminnan.

Espanjassa koripalloa pelaava Sasu Salin on ollut viikonloppuna iskussa. Teneriffan riveissä palloileva Salin heitti viikonloppuna joukkueelleen 24 pistettä tappioon päättyneessä ottelussa Barcelonaa vastaan.

Aurinkorannikolle saapuu joka vuosi useita suomalaisia mielekkään elämän ja erilaisten muiden motivaatioiden seurauksena. Aina kaikki ei kuitenkaan mene ”putkeen” ja elämän ”nurja puolikin” voi tulla nähdyksi. Asiasta julkaistiin Suomessa poikkeuksellisen hyvin tehty artikkeli, joka löytyy linkin takaa: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006391458.html?ref=rss

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa