Lukuaika: Espanjan uutiskatsaus 3.10.2019

Espanjan uutiskatsaus 3.10.2019

 

Espanjan Aurinkorannikon hotellitoimijoiden viljelemä heitto 500 hotellin konkurssista Thomas Cookin vuoksi on alkanut muuttua faktaksi eurooppalaisissa lehdissä. Kyseessä oli siis täysin perusteeton heitto ilman perusteita tai tilastoja jolla mitä ilmeisimmin pyrittiin saaman valtion tukea alueen hotelleille. Nyt asiasta on alettu puhumaan virheellisesti faktana, mikä on valitettavaa.

Kommentti: Myös suomalainen media on mennyt vipuun asiaan tiimoilta…

Mahdollinen tullimaksujen määräys EU:n viennille Amerikkaan vaikuttaisi laajalti Espanjan vientisektoriin. Esimerkiksi pelkästään oliiviöljyä vietiin Espanjasta Amerikkaan vuonna 2018 noin 1.5 miljardin euron edestä.

- Mainos -

Marokkolainen, ilmeisesti laittomasti maahan pyrkinyt siirtolainen on kuollut jonkinlaisessa kahakassa Manilvan rannalla. Tapahtumassa on outoa se, että tapahtuman ajankohta on ollut syyskuun puolivälissä, mutta siitä uutisoidaan vasta nyt.

Espanjan media otsikoi näyttävästi kahden saksalaisen eläkeläisen kuolleen listeriaan Saksassa.

Kommentti: Kyseessä on totaalisen härski temppu, jossa huomio pyritään viemään pois omaa maata, eli Espanjaa vaivaavasta listeriaepidemiasta jota mielestäni peitellään laajalti. Asiasta ei uutisoida enää kunnolla, vaikka vielä elokuussa epidemian uutisoitiin aiheuttaneen keskenmenoja ja suoria tautikuolemia yli 20 kappaletta.

Marbellan alueella mm. 14 vessaa sisältänyt loistohuvila on myyty 34 miljoonalla eurolla.

Red Electrica yhtiö on ostanut Hispasat -yhtiön vajaalla miljardilla eurolla.

Seatilla menee maanteiden lisäksi lujaa myös autokaupoissa. Seat oli viime kuussa Espanjan suosituin automerkki, ja sitä myytin yhteensä noin 7000 kappaletta. Nousua viime vuoteen on noin 12%.

Espanjalainen tunnettu oopperalaulaja Placido Domingo saattaa jättää Amerikan saatuaan siipeensä ”Metoo” kampanjan jälkimainingeissa.

Kommentti: Tervetuloa kukkoon laulamaan ruokapalkalla Placido, jos et muualta töitä saa…

- Mainos -

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...