Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 12.12.2019

 

Ulkolinja (Suom. tv-kanava 1) näyttää tänään Katalonian tilannetta syväluotaavan dokumentin jossa pohditaan aiheeseen liittyviä syitä ja taustoja.

Kommentti: Dokumentin väittämät ja siitä kirjoitetut väittämät ovat osin virheellisiä, sillä asia etenee koko ajan ja dokumenttia ei ole päivitetty. Esim. Katalonian johtajat eivät ole enää vankilassa ilman oikeudenkäyntiä, kuten dokumentti väittää.

El Corte Ingles laskee liikkeelle kohtuu suuren joukkovelkakirjalainan jonka suuruus on noin 1,2 miljardia euroa.

63-vuotias marokkolaismies kuoli aamulla Marbellassa autokolarissa tiellä A-7.

Ilmeisesti Mijasissa on taas ammuttu henkilö. Uhri on tiettävästi noin 20-vuotias ja häneltä löydettiin useita ampumahaavoja. Ruumiin löysivät Mijasin alueen palomiehet tien A-7 läheisyydestä.

Fernando Alonson F1-pesti on taas otsikoissa. Tällä kertaa Alonsoa on suunniteltu Red Bullille F1 sarjan omistajien toimesta. Red Bull ei ole asiasta ilmeisesti lainkaan innostunut.

16.12 – 3.1 on terveyskeskuksilla lomakausi, eikä ole itsestään selvää mitkä asemat ovat auki ja miten. Näin ollen kannattaa selvittää etukäteen aukiolo, mikäli meinaat asioida em. laitoksissa.

Espanjan pankit ovat maksaneet osin asiakkailleen takaisin väärin perustein perittyjä asuntolainakorkoja. Jos sinulla on Espanjasta asuntolainaa, selvitä oletko oikeutettu saaman korvauksia vääristä korkotulkinnoista.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa