Lukuaika: Espanjan urheiluraamattu uutisoi turkulaisfutarin töpeksinnästä – katso video

Espanjan urheiluraamattu uutisoi turkulaisfutarin töpeksinnästä – katso video

Suomi mainittu! Turkulaisen FC Interin maalivahdin saama harvinainen tuomio päätyi Espanjan suurimman urheilumedian uutiseksi.

Suomen kotoisassa Veikkausliigasa pelattiin perjantaina Vaasassa (29.9.) turkulaisen FC Interin ja Vaasan Palloseuran (VPS) välinen jalkapallo-ottelu.

Kun ottelua oli pelattu tunnin verran, VPS sai erittäin harvinaisen vapaapotkun. Interin nuorta maalivahtia Eetu Huuhtasta, 20, oli varoitettu jo aiemmin ajanpeluusta.

Lopulta erotuomari Oskari Hämäläinen sai tarpeekseen, kun molari piti palloa liian kauan käsissään. Erotuomari vihelsi tilanteesta epäsuoran vapaapotkun VPS:lle.

Jalkapallon sääntökirjan mukaan epäsuora vapaapotku tuomitaan, jos maalivahti omalla rangaistusalueellaan pitää palloa käsissään kauemmin kuin kuusi sekuntia ennen sen vapauttamista. Käytännössä tämä on kuitenkin sääntökohta, johon ei puututa ikinä.

- Mainos -

 

Maalivahdin tunteikkaasta vastustuksesta huolimatat VPS sai vapaapotkun ja käytti sen kaiken lisäksi hyväkseen ja iski maalin. Ottelu päättyi 1-1.

Tilanteesta taltioitu video lähti elämään sosiaalisessa mediassa ja päätyi viestipalvelu X:ssä (ent. Twitter) muun muassa espanjalaisen jalkapallokanava Radio Marcan päivitykseen.

Lue myös: Neljä lasta kotona: Sevillan tähtipelaaja Sergio Ramosin kotiin murtauduttiin pelin aikana

Sieltä se eteni varsinaisen urheiluraamatun sivuille, kun Espanjan ja yksi maailmankin tunnetuimmista urheilumedioista eli Marca-lehti julkaisi suomalaisjalkapalloilusta uutisen.

Vuonna 1938 perustettu Marca kysyi jutussaan, ”pitäisikö käytäntöä tarkistaa” viitaten kuuden sekunnin sääntöön.

 

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuva: kaappaus Ruudun X-videosta
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...