Koronaseuranta Uutiset

Espanja ottaa viimein Janssenin koronarokotteen käyttöön

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Espanjan terveysministeriö on pitkän harkinnan jälkeen antanut luvan aloittaa Janssenin (Johnson & Johnson) koronarokotteiden jakamisen.

 

Terveysministeriö näytti tämän viikon tiistaina vihreää valoa Janssenin koronarokotteelle siten, että sillä voidaan alkaa rokottaa alle 60-vuotiaita.

Rokotteita piti alkaa jakaa jo huhtikuussa, mutta juuri samaan aikaan tuli tieto että Yhdysvalloissa Janssenin rokote olisi ollut aiheuttamassa harvinaisia veritulppia kuudelle naispotilaalle. Tämän vuoksi Espanjan terveysministeriö kielsi väliaikaisesti kyseisen rokotteen käytön, tutkiakseen asiaa tarkemmin.

Janssenin rokotteen käyttöönotto auttaa merkittävästi rokotuskampanjan etenemisessä, sillä se on toistaiseksi ainoa rokote joka antaa immuniteetin vain yhdellä annoksella. Ensimmäisessä vaiheessa Janssenin rokotetta aletaan Espanjassa jakaa niille kuudelle miljoonalle vuosina 71-62 syntyneille, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusta.

Terveysministeriö totesi, että Janssenia voidaan käyttää myös yli 18-vuotiaiden, vaikeissa olosuhteissa elävien rokottamiseen. Tällä viitataan mm. kodittomiin ja paperittomiin maahanmuuttajiin. Heidän tapauksessaan yhden pistoksen rokote helpottaa käytäntöä, koska ei tarvitse organisoida aikoja toiselle annokselle.

Toistaiseksi Espanjaan on saatu Janssenin rokotetta reilut 270.000 annosta. Sopimuksen mukaan valmistajan pitäisi toimittaa maahan kesäkuun loppuun mennessä kaikkiaan 5,5 miljoonaa annosta.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa