Lukuaika: Espanja ottaa viimein Janssenin koronarokotteen käyttöön

Espanja ottaa viimein Janssenin koronarokotteen käyttöön

 

Terveysministeriö näytti tämän viikon tiistaina vihreää valoa Janssenin koronarokotteelle siten, että sillä voidaan alkaa rokottaa alle 60-vuotiaita.

Rokotteita piti alkaa jakaa jo huhtikuussa, mutta juuri samaan aikaan tuli tieto että Yhdysvalloissa Janssenin rokote olisi ollut aiheuttamassa harvinaisia veritulppia kuudelle naispotilaalle. Tämän vuoksi Espanjan terveysministeriö kielsi väliaikaisesti kyseisen rokotteen käytön, tutkiakseen asiaa tarkemmin.

Janssenin rokotteen käyttöönotto auttaa merkittävästi rokotuskampanjan etenemisessä, sillä se on toistaiseksi ainoa rokote joka antaa immuniteetin vain yhdellä annoksella. Ensimmäisessä vaiheessa Janssenin rokotetta aletaan Espanjassa jakaa niille kuudelle miljoonalle vuosina 71-62 syntyneille, jotka eivät vielä ole saaneet rokotusta.

- Mainos -

Terveysministeriö totesi, että Janssenia voidaan käyttää myös yli 18-vuotiaiden, vaikeissa olosuhteissa elävien rokottamiseen. Tällä viitataan mm. kodittomiin ja paperittomiin maahanmuuttajiin. Heidän tapauksessaan yhden pistoksen rokote helpottaa käytäntöä, koska ei tarvitse organisoida aikoja toiselle annokselle.

Toistaiseksi Espanjaan on saatu Janssenin rokotetta reilut 270.000 annosta. Sopimuksen mukaan valmistajan pitäisi toimittaa maahan kesäkuun loppuun mennessä kaikkiaan 5,5 miljoonaa annosta.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...