Koronaseuranta Uutiset

Espanja kieltää tupakoinnin yleisillä paikoilla, myös muita uusia rajoituksia

Espanjan terveysministeri Salvador Illa ilmoitti perjantaina, että tupakointi on kielletty yleisillä paikoilla, mikäli kahden metrin turvaväliä ei voida varmasti pitää.

 

Perjantaina ilmoitetut uudet rajoitukset astuvat voimaan tänään maanantaina, 17.8.

Illa ilmoitti perjantain tiedotustilaisuudessa myös muista uusista rajoitteista. Yökerhot ja yöbaarit, jotka eivät tarjoile ruokaa tullaan sulkemaan. Ravintolat, jotka saavat olla auki joutuvat mukauttamaan toimintaansa heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Anniskelupaikat täytyy sulkea viimeistään klo 01.00 ja asiakkaita ei saa ottaa sisään klo 24:n jälkeen. Pöytien väli pitää olla vähintään 1,5 metriä ja yhdessä pöydässä saa olla korkeintaan kymmenen ihmistä. Myös asiakasmäärä pitää rajoittaa sisätiloissa 75 prosenttiin normaalista.

Myös nuorison suosimat botellon juopottelukokoontumiset on ehdottomasti kielletty. Ministeri selvensi asiaa sanomalla, että alkoholin nauttiminen kadulla tai yleisillä paikoilla, joissa ei lupaa sitä varten ole, on kokonaan kielletty.

Illa sanoi, että viimeisten viikkojen aikana tartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti. Ministerin mukaan Espanja tekee nyt ensimmäistä kertaa koordinoituja toimenpiteitä kansanterveyden alalla ja toimet on hyväksytty yksimielisesti. Andalusian itsehallintoalueella ministeri Illan listaamat rajoitukset astuvat voimaan tänään maanantaina, 17.8.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
241
+1
5
+1
7
+1
8
+1
12
+1
23

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa