Ennakkoäänestys alkoi Aurinkorannikolla

Fuengirolan Seurakuntakodin edessä oli keskiviikkoaamuna hälinää, kun eduskuntavaalien ennakkoäänestys oli alkamassa. Ennen kymmentä paikalle oli saapunut jonottamaan jo toistakymmentä ihmistä.

 Ensimmäisenä äänestyspaikalle saapui odottamaan äänestyksen alkua neljän hengen ryhmä. Sirpa Mikkilä, Martti Mikkilä, Marja-Leena Saukko ja Ilkka Saukko olivat paikalla jo puoli kymmenen aikaan.

– Tiesimme entuudestaan että parkkipaikkoja täällä äänestyspaikan lähellä on vähän, joten ajoissa on oltava jos auton haluaa parkkiin. Osasyy miksi olimme näin ajoissa, oli aamuinen hammaslääkärikäynti, kertoi Marja-Leena Saukko. Hän on miehensä kanssa asunut Fuengirolassa kahdeksan vuotta. Äänestyspaikka on heille tullut vuosien aikana tutuksi, sillä he ovat käyneet äänestämässä kaikissa mahdollisissa vaaleissa.

Mikkilät ja Saukot olivat ajoissa äänestysjonossa

 Mikkilät äänestivät nyt ensimmäistä kertaa Suomen vaaleissa, sillä he saivat vasta äskettäin kaksoiskansalaisuuden ja sitä kautta mahdollisuuden äänestää Suomen vaaleissa.

– Olemme kotoisin Suomesta, mutta olemme asuneet Ruotsissa jo 24 vuotta, Sirpa Mikkilä toteaa. Vaikka he ovat asuneet jo vuosia Ruotsissa, ovat he viettäneet 23 vuoden ajan talvet Kanariansaarilla talvikodissaan.

– Tulimme kahdeksi viikoksi tänne lomalle. Samalla olemme tutustuneet paremmin Fuengirolaan, sillä meillä on ollut harkinnassa uusi asumispaikka talvien ajalle. Kanariansaarien kadut ovat alkaneet tuntumaan jo liian tutuilta, Mikkilä jatkaa.

Aurinkorannikon vaalivirkailijoilla on kova urakka lauantaihin 253 saakka

 Kun kello lähestyi kymmentä, alkoi ulkona oleva jono pitenemään ja tunnelma tiivistymään. Äänestys oli saanut suomalaiset sankoin joukoin liikkeelle. Ovien auettua jono liikkui reippaasti sisälle ja ensimmäiset äänestäjät pääsivät äänestämään. Ihmiset jonottivat rauhassa äänestyskopeille ja vaalitoimitsijat auttoivat äänestyslippujen kanssa. Hiljalleen vaaliuurnat alkoivat täyttymään äänestyslippujen kirjekuorista.

 Kun ensimmäiset äänestäjät saivat äänestettyä ja olivat poistumassa, oli sisälle tuleva jono vain pidentynyt. Äänestäjiä oli liikkeellä todella runsaasti.

Ennakkoäänestyspaikat Aurinkorannikolla ja äänestysajat löydät täältä:

https://fuengirola.fi/2023/19/03/eduskuntavaalit-lahestyvat-nain-aanestat-aurinkorannikolla/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sanna Niemi ja Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...