Eero Heinäluoma Fuengirolassa: Passin pitää riittää koulupaikan saamiseen

-Tässä on käynyt niin, että ajattelu Helsingissä on jäänyt jälkeen Aurinkorannikon suomalaisyhteisön kehityksestä. Opetusministeriön virkamiesten pitäisi tulla itse katsomaan ja kokemaan kouluasiat täällä. On Suomen etu, että lapsemme voivat käydä koulua suomeksi Aurinkorannikolla. Tämä pitää saada johtavat virkamiehet ymmärtämään.

Eero Heinäluoma vieraili maanantaina aamupäivällä Aurinkorannikon suomalaisella koululla. Hän ihmettelee, miksi Suomi harrastaa koulun oppilaaksi otossa erilaista menetelmää kuin muut pohjoismaat. Esimerkiksi Ruotsi ja Tanska eivät vaadi oppilailta kotikuntaa emämaasta. Pääsyehtona Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun on tällä hetkellä väestörekisteriote, josta ilmenee oppilaan olevan kirjoilla Suomessa.

-Mikäli jokin asia toimii Ruotsissa, aika usein sitä voi soveltaa onnistuneesti myös Suomessa. Tämä on vanha totuus, jota ei kannata väheksyä. Jos minun pitäisi äänestää väestörekisterivaatimuksesta, kannattaisin ehdottomasti pohjoismaista mallia. Silloin pelkkä Suomen passi eli kansalaisuus olisi riittävä kriteeri koulupaikan saamiselle.

Heinäluoma näkee maailman muuttuvan kovaa vauhtia kansainvälisemmäksi. Yhä useampi viettää aikaa jossain vaiheessa elämäänsä ulkomailla.

-Olen täällä ensimmäistä kertaa käymässä ja on suorastaan hämmentävää, kuinka suuri ja toimiva suomalaisyhteisö täällä on. Kadulla kulkiessa lähes joka toinen vastaantulija puhuu suomea. Ei tällaista ole missään muualla maailmassa, Ruotsissakin suomalaiset asuvat hajallaan pitkin isoa maata.

- Mainos -

Hän hämmästelee niitä ennakkoluuloja, joita Espanja ja Aurinkorannikko herättävät.

-On kummallista, että edelleen Espanjaan muuttoa pidetään jotenkin elitistisenä tekona. Nähdäkseni se on aivan normaalia muuttoliikettä EU:n sisällä. Voi olla, että Aurinkorannikko sanana kuulostaa ihmisten mielessä lomaparatiisilta, eikä oikein ymmärretä, että myös täällä eletään normaalia arkea, Heinäluoma naurahtaa.

Lue lisää Eero Heinäluoman ajatuksista tämän viikon torstaina nettiin ilmestyvästä lehdestä tai paperiversiosta perjantaina.

Lue myös Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen haastattelu. Hän ottaa myös kantaa Aurinkorannikon koulukysymykseen:

https://fuengirola.fi/kaikkonen-haluaa-selvittaa-lastensuojelun-tarpeellisuuden/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...