Yritysuutiset

Edunvalvontaa ikääntyville

Tiina Kuopanportti tarjoaa tietoa edunvalvonnasta ja hoitotahdosta.

Miten elämä kohtelee omaisuuttasi ja omaisiasi, jos jostain syystä elämänhallintakykysi heikentyy. Miten haluat itseäsi hoidettavan, jos et itse ole kykeneväinen päätöksiä tekemään. Tällaiset kysymykset saattavat tulla vuosien saatossa mieleen. Ratkaisuja on olemassa.

 

Hämeenlinnalainen Tiina Kuopanportti saapuu perjantaina 7.2. luennoimaan edunvalvontavaltuutuksesta ja hoitotahdosta Sofia-opistolle.

Vaikka aihe voi kuulostaa kaukaiselta, koskettaa se lähes jokaista ikääntyvää suomalaisperhettä jossain vaiheessa. Ennakoitavat asiat on syytä pohtia perusteellisesti ja ajoissa jos haluaa olla selvillä mitä omaisuudelle ja omaisille tapahtuu sitten, jos jotain ikävää sattuu.

-Läheisillä on yhtä vähän oikeuksia hoitaa sairastuneen asioita kuin naapurin Pentillä, vaikka ihmiset muuta ajattelevat. Avioliitto tai lähisukulaisuus ei anna oikeuksia. Ennen ei kukaan lupia kysellyt, mutta nyt on toisin. Varautuminen oikeilla asiakirjoilla säästää monelta mutkalta ja kustannuksilta, Kuopanportti sanoo.

-Tämä ei ole ikäkysymys. Minulla on ollut paperit kunnossa jo vuosia, vaikka olen vasta 44-vuotias.

Kuopanportin luennot ovat pidettyjä hänen selkeän ja eläväisen esiintymistyylinsä vuoksi. Hän murtaa yleisimmät edunvalvontaa koskevat myytit ja kertoo turhia kaartelematta kuinka jokainen meistä voi valita itselleen oman näköisen loppuelämän, terveydentilasta riippumatta. Luento ei keskity puiseviin lakipykäliin vaan asiat käydään läpi käytännön esimerkein, joita entisellä vanhustyön ammattilaisella riittää. Kaikki, joilla on suomalaista omaisuutta tai omaisia kannattaa olla kuulolla.

Kaikille avoimen ja maksuttoman luennon jälkeen voi ilmoittautua työpajaan, jossa edunvalvontaa ja hoitotahtoa koskevat asiakirjat laitetaan kuntoon Tiinan ohjauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
20
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa