Digitaalista vai inhimillistä?

Maailma jatkaa digitalisoitumistaan. Yhä useampi palvelu toimii digitaalisesti. Moni toiminto ja työtehtävä tehdään tietokoneohjatusti eikä ihmiskäsiä tarvita. Usein tämä tarkoittaa käyttäjälle itsepalvelua.

Olimme paikallisessa BBVA pankissa avaamassa tyttärelleni pankkitiliä. Vaihtoehtoina olivat joko täysin digitaalinen palvelu, jossa hoidetaan kaikki pankkiasiat sovelluksen ja tietokoneen avulla tai hybridimalli, jossa myös on digitaalinen sovellus käytettävissä, mutta tarvittaessa palvelua saa myös pankin tiskiltä tai palveluneuvojalta.

Päätimme ottaa tuon mallin, jossa on mahdollisuus myös konsultoida lähipankin henkilökuntaa, jos tarve tulee.

Digitaalisuus on hienoa, jos kaikki toimii, mutta jos kaikki ei toimi, on hyvä voida silti saada asiansa hoidettua osaavien ihmisten avulla.

- Mainos -

Maailma digitalisoituu, mutta myös palvelun merkitys kasvaa. Eivät kaikki halua hoitaa ostoksiaan

itsepalvelukassoilla.

Kohtaaminen kaupan kassalla tai kahvilan tarjoilijan kanssa saattaa olla yksinäiselle ihmiselle päivän ainoa sosiaalinen kohtaaminen ja siksi erityisen tärkeä.

Kannatan hybridimallia; että digitalisaatio tuo käyttöhelppoutta moneen asiaan ja asioita voi hoitaa

kotisohvalta käsin, vaikka keskellä yötä. Mutta arvostan suuresti myös inhimillistä kosketusta ja palvelua.

Tämä hybridimalli konkretisoitui hienolla tavalla, kun pankkivirkailijamme Jose tuli pankin ulkopuolella sijaitsevalle automaatille näyttämään tyttärelleni, miten automaattia voi käyttää sovelluksen avulla, vaikka pankkikortti olisi unohtunut kotiin.

Siinä Jose seisoi kanssamme kadulla ja näytti konkreettisesti, miten tilille voi laittaa rahaa tai nostaa tililtä omassa puhelimessa olevan pankin digitaalisen sovelluksen avulla.

Palvelu voi olla parhaimmillaan digitaalista ja inhimillistä.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Kirjoittaja on sisällöntuottaja, joka kirjoittaa tekstejä suomalaisille yrityksille.
Mainos
Jatka lukemista