Benalmádenan Felipe Orlandon esikolumbiaaninen taidemuseo avaa taas ovensa

Benalmádenan museo sijaitsee Luis Peralta -kadulla. Museo sijaitsee Benalmádenan vanhimmassa osassa, Benalmádena Pueblon sydämessä, kolmen kulttuurin aukiolla. Museo avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 5. toukokuuta 1970.

Benalmádenan museo oli ollut suljettuna yleisöltä kahden pandemia vuoden ajan. Kaupunginvaltuusto käytti hyväkseen tilan sulkemisajan ja museoon asennettiin uusi ilmastointijärjestelmä sen ollessa suljettuna yleisöltä.

Kaupunginvaltuusto avasi museon keskiviikkona ja Kansainvälisenä museopäivänä 21.5. museo pitää viralliset avajaisensa.

Esikolumbiaanisella taiteella viitataan Meksikon, Keski-Amerikan ja Andien alueella noin aikavälillä 2000 eaa. – 1500 jaa. kukoistaneiden korkeakulttuureiden esineistöön.

- Mainos -

Kulttuurivaltuutettu E. Pablo Centella korosti, että keskiviikko on ”tärkeä päivä kaupungille ja kulttuurimaailmalle, sillä paikkakunta saa taas takaisin merkityksellisen tilansa ja lisän kulttuuritarjontaansa.”

”Tällä museolla on erityinen merkitys vierailijoille tarjoamassamme matkailukohdepaketissa: Se on toiseksi tärkein esikolumbiaaniselle taiteelle omistettu museo koko Espanjassa, ja se sisältää myös arkeologisia jäännöksiä, jotka vastaavat historian eri ajanjaksoja Benalmádenassa”, pormestari korosti pitämässään puheessa.

Benalmádenan museon esikolumbiaanisen taiteen kokoelma on yksi suurimmista Latinalaisen Amerikan ulkopuolella olevista kokoelmista.

21.5. Kansainvälisen museopäivän kunniaksi, museo aktivoi ohjelmaansa työpajoilla, erilaisilla aktiviteeteilla, konferensseilla ja listalla tulevista tapahtumista.

”Kansainvälisenä museopäivänä meillä on teatteria, musiikkia ja perhetyöpajoja”, museon viestintäkoordinaattorin Victoria Sabino kertoi. Hän vakuutti vielä, että kulttuuritilassa järjestetään tapahtumia ”kaikkien makuun ja kaiken ikäisille”.

Museon esikolumbiaanisen taiteen kokoelma on kerätty Benalmádenan kaupungintalon lahjoitusten, lainausten ja hankintojen ansiosta. Teokset ovat peräisin useista latinalaisamerikkalaisista maista mm. Meksikosta, Nicaraguasta, Ecuadorista, Costa Ricasta ja Perusta.

Museossa on myös kokoelma arkeologisia esineitä, jotka on löydetty kaupungin eri alueilta. Esineistö tarjoaa historiallisen matkan kunnan historian läpi ja esittelyn sen ensimmäisistä uudisasukkaista yli 5000 vuotta vanhoineen jäänteineen.

Museon osoite on: Avda. Juan Luis Peralta, 49 (Plaza de las Tres Culturas)

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...