Lukuaika: Autioituneen hotellin tilanne halutaan ratkaista

Autioituneen hotellin tilanne halutaan ratkaista

Fuengirolan kaupunki on ilmoittanut aloittavansa jälleen toimet edificio Javisolin saamiseksi takaisin hyötykäyttöön.

Edificio Javisol sijaitsee Fuengirolan läntisellä puolella, calle Huescan varrella, vain parinsadan metrin päässä merestä. Aikoinaan tämä 5000 neliömetrin tontilla kohoava yhdeksänkerroksinen rakennus toimi useiden yritysten ja yli 80 lomahuoneiston tyyssijana. Viimeisen vuosikymmenen ajan talo on ollut tyhjillään ja alkanut pahasti ränsistyä.

Kaupunki on kertonut yrittäneensä löytää tilanteeseen ratkaisua jo vuosien ajan. Espanjan lainsäädäntö ja mm. se ettei omistajaan saada millään yhteyttä, ovat kuitenkin jarruttaneet prosessia.

Kaupunki on laittanut kiinteistön pakkomyyntiin kolmesti. Kahdella ensimmäisellä kerralla halukkaita ostajia ei ilmaantunut ja kolmannella kerralla kiinteistön omistaja ilmoitti kirjallisesti aikovansa siistiä ja kunnostaa rakennuksen. Pieniä siistimistöitä tuolloin myös tehtiin, muttei mitään merkittävää.

- Mainos -

Nyt kiinteistölle aletaan etsiä uutta omistajaa jo neljättä kertaa.

Edificio Javisolista on tulossa myös poliittinen pelinappula, sillä vasemmistopuolue Izquierda Unidan edustaja José Miguel López esittää että kaupunki lunastaisi rakennuksen ja muuttaisi sen ns. sosiaalisen asumisen taloksi, joka tarjoaisi asuntoja nuorille ja vaikeassa tilanteessa oleville.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...