Uutiset

Aurinkorannikon Turistikirkko 40 vuotta

Jarmo Karjalainen, Pertti Salmén ja Jorma Uimonen.

"Ensimmäisessä kokouksessa meitä oli viisi eläväistä: nelihenkinen perheeni ja espanjalainen kissa. Toiseen kokoukseen kissa ei enää osallistunut." Näin alkoi Turistikirkon historia perustaja Jorma Uimosen mukaan.

 

 

Lauantai-iltana 7.2. Skandinaviska Turistkyrkan täyttyi Aurinkorannikon Turistikirkon ystävistä ja onnittelijoista, jotka saapuivat juhlimaan aikuisen ikään tullutta seurakuntaa. Se on kasvanut nelihenkisestä perheestä noin 130 henkilön seurakunnaksi ja vakiinnuttanut asemansa toisena vahvana suomalaisena seurakuntana täällä Aurinkorannikolla.

Tilaisuus alkoi seurakunnan nykyisen pastorin Pertti Salmenin lyhyellä tervehdyksellä ja mieskuoron lauluesityksellä. Synttärisankarille esittivät onnittelunsa mm. luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Jarmo Karjalainen ja Skandinaviska Turistkyrkanista seurakunnan hallituksen jäsen Lasse Jørnemann.

Seurakunnan perustaja Jorma Uimonen kertoi siitä, miten hän yli 40 vuotta sitten tuli tänne Aurinkorannikolle ensimmäistä kertaa, näki täällä suomalaisten tuskaa ja koki palavaa halua auttaa heitä. Itse kirkon työ lähti liikkeelle sosiaalipainotteisena, mm. sotaveteraaneja oli täällä paljon tuona aikana ja heidän kanssaan Uimonen vietti paljon aikaa.

Kirkon ydinsanoma ja -tehtävä ei ole vuosikymmenten aikana muuttunut. Seurakunta tarvitsee edelleen niitä, jotka kulkevat edellä, rinnalla, taustalla tai ulkopuolella. Eri vaiheissa olevat ihmiset ovat kaikki tarpeen, työ ei lopu.

• ”Olen turistikirkon fossiili. Eräänä päivänä kuolen – siihen asti elän”
päätti Uimonen puheensa.

 

Raija Kurkola

Mitä pidit jutusta?
+1
10
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa