Henkilökuvat

Kari Koo viihdyttää tanssiväkeä

Kari Kukkonen alias Kari Koo kertoo, että musiikki merkitsee hänelle kaikkea parisuhteen lisäksi. Musiikin avulla hän myös rentoutuu ja saa uutta inspiraatiota, kuten myös matkailusta yhdessä vaimonsa kanssa. Pariskunta palasi tällä viikolla Kanarian matkalta takaisin Aurinkorannikolle. (Kuva: Virpi Pietarinen)

Vaimonsa ja eri tanssiyhtyeiden kanssa keikkaileva harrastajamuusikko viettää juhlavuotta.

Aurinkorannikolla vaimonsa kanssa talvehtiva suomalainen harrastajamuusikko Kari Koo, oikealta nimeltään Kari Kukkonen, juhlistaa helmikuussa 50-vuotista taivaltaan tanssimuusikkona.

– Tulossa on monia juhlatansseja ympäri rannikkoa sekä vaimoni Paulan että tanssiyhtyeideni kanssa. Tanssikeikkojen ohjelmistossa tulee olemaan suosittua musiikkia 50 vuoden ajalta.

Muusikko lupaa, että keikoilla kuullaan myös hänen omaa sävellystuotantoaan, sillä hän on ehtinyt elämänsä aikana säveltää noin 50 musiikkikappaletta.

Kari Koo on pitkän linjan bändisoittaja 60-luvulta alkaen. Tanssiyhtyeissä hän on tehnyt lähes tuhat keikkaa basistina, laulajana tai kitaristina. Hän soittaa myös akustista kitaraa.

Musiikilla iso merkitys

Kari Koo teki ensimmäisen tanssiyhtyekeikkansa Porissa helmikuussa 1970. Musiikin parissa hän on puuhastellut koko elämänsä tietotekniikka-alan päivätyönsä vastapainona.

– Olen ollut soittajana, laulajana, tanssinjärjestäjänä ja ohjelmamyyjänä sekä tietysti porilaisena Pori Jazzeilla ja muissa konserteissa. Monenlaista on tullut tehtyä musiikin saralla.

Aurinkorannikolla Kari Koo on esiintynyt tanssiväen viihdyttäjänä lauluduossa Kari Koo & Paula ja viime aikoina myös basistina sekä laulusolistina eri tanssiyhtyeissä.

– Meillä on ollut Paulan kanssa viime aikoina jatkuvasti yhteisiä tanssikeikkoja täällä ja jopa Teneriffalla asti. Laulamme monipuolista ”aikuisten oikeeta” tanssimusiikkia, Kari kuvailee.

Paulan tumma ja tunteikas lauluääni on saanut tanssiasiakkailta positiivista palautetta.

Vaimon kanssa yhdessä

Kari Kukkonen on viettänyt vaimonsa kanssa aikaa Aurinkorannikolla jo vuodesta 2012 alkaen. Aluksi he asuivat yli kolme vuotta Fuengirolassa, sitten tie vei Benalmádenaan.

– Asuimme ensin yli vuoden Puerto Marinassa, mutta muutimme sitten Arroyo de la Mieliin. Aurinkorannikolla parasta on ehdottomasti aurinko, valo ja niistä tuleva energia.

Kukkonen kertoo, että aviopari on viihtynyt ja elänyt yhdessä jo yli 48 vuotta.

– Kyllä siinä ajassa on toisen oppinut jotenkin tuntemaan, hän tuumii.

Kari tekee lähes kaikki asiat yhdessä vaimonsa kanssa, joten yhteistyö sujuu helposti lavallakin.

– Onneksi Paula laulaa niin puhtaasti, että hänen kanssaan on helppo laulaa myös kaksiäänisiä duettoja. Eroa muihin keikkoihin ei suuresti ole, vaikka totta kai jätkien kanssa on jätkien jutut.

Aviopari perusti yhteisen lauluduon syksyllä 2016 ja teki ensimmäisen keikkansa Suomelassa. Sitä ennen Kari Koo oli ehtinyt tehdä tanssikeikkoja yksin noin vuoden ajan.

Kari Koo on tehnyt myös trubaduurikeikkoja Benalmádenan paikallisissa baareissa.

Tanssimusiikki vei

Kari Koo aloitti kitaransoiton jo kouluvuosina 60-luvun alussa isänsä Levin-merkkisellä kitaralla.

– Kun vuonna 1963 maailmalla nousi suureen suosioon The Beatles, menin minä Porin lyseoon, jossa ensimmäiset koulubändit syntyivät varsin pian, hän muistelee.

Hänen ensimmäisen keskikouluyhtyeensä nimi oli St. Bennies lievästi Beatlesia matkien.

– Nimen piti ensin olla St. Pennies, mutta alkuun haluttiin B-kirjain, kuten suurella suosikilla.

Yhtyeissä Kari soitti aluksi itse tekemillään kitaroilla ja myöhemmin bassokitaraa.

– 60-luvun loppupuolella soittelin enimmäkseen bluesia John Mayallin, Fleetwood Macin, Cream-yhtyeen ja Jimi Hendrixin antaman mallin mukaan, kertoo Kukkonen.

Tammikuussa 1970 Satakunnassa silloin suosittu Pekka Lehden yhtye haki lehti-ilmoituksella basistia bändiin. Kari valittiin yhtyeeseen, josta tuli hänen tanssimusiikkikoulunsa.

– Keikkarikkaiden alkuvuosien jälkeen ystävyys yhtyeen kanssa toi vielä myöhemminkin tuurauskeikkoja. Soittelin myös lukuisissa paikallisissa yhtyeissä noina vuosina.

Omat yhtyeet tulivat mukaan kuvaan 80-luvun puolivälissä. Yksi niistä oli Tanssiyhtye Valentino, joka esiintyy edelleen myös Aurinkorannikolla. Yhtyeidensä kanssa Kari esiintyi myös risteilyillä.

90-luvun puolivälissä koko Kukkosen perhe ryhtyi harrastusluonteisesti tanssinjärjestäjäksi ja piti kolmea tanssipaikkaa. Kaikkiaan perhe piti tansseja 12 kautta ja järjesti noin 500 tapahtumaa.

Musiikki on aina innostanut ja inspiroinut Kukkosta sekä tuonut ikimuistoisia hetkiä.

– Joskus myin instrumentit ja laitteet, mutta ostin pian uudet tilalle. Ei soittamisesta pääse eroon, kun on antautunut alalle. Täysille saleille oli hieno soittaa silloin, kun tanssit olivat suursuosiossa.

Erityisen mieleenpainuvia hetkiä muusikkona ovat olleet hänelle muun muassa isot risteilykeikat sekä nimekkäiden artistien, kuten Laila Kinnusen ja Anita Hirvosen säestystehtävät.

Kuka?

  • Kari Kukkonen
  • 67 vuotta
  • Suomalainen tanssimuusikko taiteilijanimeltään Kari Koo
  • Asuu Porissa ja Benalmádenassa
  • Harrastaa matkailua ja musiikkia

Sonja Riihikangas

Mitä pidit jutusta?
+1
20
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa