-Tällä hankkeella on useita tavoitteita. Itse sosiaalityön tekemisen lisäksi nyt on tarkoitus kartoittaa työn tarpeita alueella ja luoda käytäntöjä työn toteuttamiseen. Yksi mahdollinen tavoite on hankkeen avulla osoittaa työn tarpeellisuus ja sitä kautta hankkia sosiaalityölle pysyvä rahoitus, kertoo Fuengirolassa vieraillut Merimieskirkon sosiaalityön koordinaattori Valtteri Salmi.
Rahoitusta hankkeelle on saatu vuositasolla 77.500€. Tuolla summalla on tarkoitus kattaa sosiaalikuraattorin palkka-, matka- ja asumiskulut. Samasta rahasta maksetaan myös muut sosiaalityön juoksevat kulut. Aurinkorannikon seurakunnan kanssa on sovittu, että sosiaalikuraattorin kiinteä työpiste ja työyhteisö sijaitsee seurakuntakodilla.
-Hienoa, että toimistotilat löytyvät. Tarkoitus kuitenkin on, että sosiaalikuraattori tekee mahdollisimman paljon kenttätyötä. Vain sitä kautta hankkeen tavoitteena olevat asiat saadaan toteutettua.
Sosiaalikuraattorin rekrytointi on käynnissä, hakemuksia voi jättää 15.3. saakka. Varsinainen työ on tarkoitus aloittaa ennen kesää, mahdollinen aloituspäivämäärä on 1.5.2020. Lisätietoa rekrytoinnista ja hakemuslomakkeen löydät täältä: https://merimieskirkko.fi/rekry/
Aurinkorannikolle perustetaan myös hankkeen ohjaus- ja seurantaryhmä, joka koostuu alueen toimijoista. Ryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa ja evästää sosiaalikuraattoria hänen työssään.
Uusi avaus
Merimieskirkko ei ole aiemmin toiminut Aurinkorannikolla.
-Organisaatiomme on melko ketterä, missä palvelujamme tarvitaan, menemme sinne. Vähän aikaa sitten aloitimme toimintamme Berliinissä, nyt on vuorossa Aurinkorannikko. Toisaalta joitain toimipisteitä on matkalla tippunut pois, kun tarve joillain alueilla on merkittävästi pienentynyt, kertoo Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen.
Suihkonen on tyytyväinen Aurinkorannikon sosiaalityön hankkeen rahoituksen löytymisestä.
-Olin positiivisesti yllättänyt, että hankerahoitus saatiin heti ensimmäisellä hakukerralla. Siihen vaikutti varmasti se aktiivinen työ ja tiedottaminen, mitä Aurinkorannikolla on tehty jo vuosien ajan asian tiimoilta.
Hankkeen rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustamiskeskuksen STEA:n kautta. STEA saa käytettävissä olevat varansa pääosin sosiaali- ja terveysministeriöltä.
Merimieskirkolla on vuosittain noin 300.000 asiakaskohtaamista. Päätoimisia työntekijöitä yhdistyksellä on 38 ja lisäksi noin 1000 vapaaehtoista tekee työtä. Merimieskirkon vuosibudjetti on noin 4,2 miljoonaa euroa.
Antti Pekkarinen