tiistai, helmi 27, 2024

Aurinkorannikon rajat aukesivat jo tänä aamuna

 

Aiemmin kerrottujen käytäntöjen mukaan vapautumisen olisi pitänyt tapahtua vasta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Päätös vapauttamisen aikaistamisesta tehtiin viime hetkellä eilisiltana. Esimerkiksi Fuengirola.fi lehden tänään perjantaina ilmestyvässä painetussa versiossa tieto on vielä päivittämätön.

Sinänsä aikaistaminen on aivan looginen toimenpide, jo aiemmin viranomaiset ovat ilmoittaneet raja-arvot, jotka päätöksiin vaikuttavat. Nyt kyse oli kuntien ilmaantuvuuslukujen painumisesta allle 500:n. Suurimmassa osassa Aurinkorannikon kuntia näin tapahtui jo hyvissä ajoin tällä viikolla. Tieto oli olemassa, miksi vapautusta olisi pitänyt suotta venyttää.

Toisaalta päätösten ja niiden toimeenpanon käytäntöjen jatkuva muuttaminen antaa tempoilevan kuvan Andalusian hallinnon toimista. Koko kolmannen aallon ehkäisytoimissa on ollut havaittavissa monenlaista soutamista ja huopaamista. Viranomaisten tehtävä ei ole helppo, heidän ensimmäisenä prioriteettinaan on terveys, mutta samalla he joutuvat taiteilemaan talouden toimivuuden ja kansalaisten mielipiteiden kanssa.

- Mainos -

Aurinkorannikon kaupungeista vapaampaan liikkuvuuteen  aamulla pääsivät Mijas, Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos, Málaga capital, Rincón de la Victoria, Velez-Málaga, Algarrobo, Torrox ja Nerja. Toisin sanoen Mijasista itään Aurinkorannikko on lauantaista alkaen auki.

Mijasista länteen sen sijaan kaupunkien rajat pysyvät kiinni. Marbellassa, Esteponassa ja Manilvassa ilmaantuvuusluvut ovat edelleen yli 500. Esteponan ja Manilvan välissä pieni kaistale rantaa kuuluu Casaresille, joka myös on alle 500:ssä.

Huomion arvoista on, että liikkuminen kaupungista toiseen edellyttää, että sekä lähtö- että tulokaupunki ovat ns. ”auki. Toisin sanoen nyt saa esimerkiksi kulkea Mijasista Fuengirolaan ja Fuengirolasta Mijasiin, koska molempien kaupunkien rajat ovat auki. Sen sijaan esimerkiksi Mijasista ei saa kulkea Marbellaan, eikä Marbellasta Mijasiin, koska Marbellan rajat ovat kiinni.

Tässä vielä alueen kaupunkien ilmaantuvuuslukuja torstailta:

Fuengirola 403

Mijas 450

Benalmádena 389

Torremolinos 307

- Mainos -

Málaga 374

Marbella 665

Estepona  759

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...