Lukuaika: Aurinkorannikolla viihtyvä Jari Sillanpää tv-dokumentissa: ”Julkiseksi tullut huumehörhöilyni oli kauheaa”

Aurinkorannikolla viihtyvä Jari Sillanpää tv-dokumentissa: ”Julkiseksi tullut huumehörhöilyni oli kauheaa”

Benalmádenassa vuosikausia asunnon omistanut tangokuningas Jari Sillanpää avautuu elämästään uudessa tv-dokumenttisarjassa Siltsu. Kohuissa kärvistellyt laulaja kertoo kaipaavansa takaisin kansan suosioon ja laululavoille.

Jari Sillanpään, 58,  elämästä kertova tv-dokumenttisarja käynnistyy torstaina (14.9.) MTV3-kanavalla.

Siltsu-dokumentti on neliosainen sarja, jota kuvataan kaunistelemattomaksi.

Siltsu ei ole ylimääräinen oikeusistunto, eikä skandaalijuttujen kooste tai jatke. Se kertoo tosiasiat Jari Sillanpään tarinasta kaunistelematta. Sarjassa nähdään myös ennennäkemätöntä arkistomateriaalia.”

Kuten moni Fuengriola.fi:n lukija tietää, Sillanpää on viihtynyt vuosia Espanjan Aurinkorannikolla. Jarilla on viihtyisä asunto Benalmádenan maailmankuulussa huvipursisatamassa.

- Mainos -

Jari on myös esiintynyt Fuengirolassa: iskelmätähdellä oli muun muassa paljon kehuja saanut näyttävä konsertti Sohailin linnassa huhtikuussa 2019.

Lue myös: Jari Sillanpää valloitti Sohailin linnan

Kultapojasta tuli rikosten leimaama kohukuningas

Rikoskohut ovat kuitenkin asia, josta Sillanpää viime vuosina parhaiten – ja pahiten – muistetaan.

Vuoden 1995 tangokuninkaan ura oli aluksi puhdasta kultaa. Hänen esikoislevynsä on yhä Suomen myydyin kotimainen äänite. 2010-luvulla hänen yrityksensä pyöritti yhteenlaskettuna noin 15 miljoonan liikevaihtoa.

Rikkauden näkyvimpiä merkkejä olivat hänen lukuisat asuntonsa ympäri maailmaa. Siltsun lumovoimasta puhuttiin ja kirjoitettiin. Sillanpään paha huumeongelma kuitenkin johti rikostuomioihin.

Syytökset olivat vakavia ja ne tulivat yleisölle suurina yllätyksinä.

Kovimman kolauksensa Sillanpää koki, kun maaliskuussa 2020 käräjäoikeus tuomitsi hänet sakkoihin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Oikeuden mukaan Sillanpää kuvasi syksyllä 2017 puhelimellaan tietokoneen näytöltä videon, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa.

Aiemmin hän oli saanut kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumausainerikoksesta.

- Mainos -

Lisäksi hänet on tuomittu rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.

Sillanpää kieltäytyi aluksi dokumentista

Sillanpää ei ole koskaan julkisesti pyytänyt anteeksi. Asioiden riepottelu on tuntunut hänestä julmalta ja eteenpäin meno on ollut vaikeaa – niin vaikeaa, että alkuun hän kieltäytyi osallistumasta dokumentin tekemiseen.

Tv-dokumenttisarjassa hänet nähdään puhumassa vasta kakkososan loppupuolella.

”Näinä aikoina, kun julkisuuden henkilöitä ajetaan mediassa lihamyllyn läpi, en ihmettele Jari Sillanpään ensireaktiota olla lähtemättä mukaan hänestä tehtävään neliosaiseen dokumenttisarjaan. Hänen rikoksensa ovat vakavia, niitä vaikeimpia julkisuuskuvan kannalta ja kujanjuoksu median kanssa on ollut tuhoisa”, dokumenttisarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Minna Dufton kertoo.

”Lopullinen mielipide tulisi jäädä katsojalle”

”Kuunnellessani haastateltavia ja heitä, jotka suostuivat juttelemaan minulle taustoiksi, mietin, miten pitää sisältö ja sen tekeminen neutraalina. Tarinassa, jonka ympärillä jokaisella oli oma mielipiteensä siitä, mitä tapahtui ja miten kaikkeen tulisi suhtautua, lopullinen mielipide tulisi jäädä katsojalle. Jari Sillanpään lisäksi haastattelin lopulta kameralle 20 henkilöä hänen uransa ja elämänsä varrelta sekä myös sen ulkopuolelta”, hän jatkaa.

Haastateltavina nähdään muun muassa Fuengirolassakin tapahtumaravintola Kukossa paljon keikkaillut musiikkituottaja Ilkka ”Ile” Vainio, säveltäjä Kassu Halonen, Jarin ex-assistentti Kristiina Heikkilä ja muita työtovereita sekä musiikkiuralta että sitä edeltävältä ajalta, musiikkitoimittaja Pekka Laine, elämäkertakirjailija Mari Koppinen, rikostoimittaja Päivi Happonen, mediatutkijoita ja Jarin rinnalla vuosien ajan kulkeneita Siltsu-faneja.

Lue myös: Aitoa Espanjaa, pieniä iloja – Jari Sillanpää ihastui Fuengirolan vanhaan keskustaan

- Mainos -

Jari Sillanpää: ”Pahin pelkoni on…”

Jari Sillanpää ottaa tv-dokumentissa kantaa myös huumeidenkäyttöönsä ja lukuisiin rikoskohuhinsa.

Hän vakuuttaa haluaan palata estradeille.

– Pahin pelkoni viimeisten vuosien aikana on ollut se, että en pääse palaamaan artistina takaisin. Sellaisena kuin miellän itsen, Jari sanoo Siltsu-dokumentissa.

– Ravisuttavin tapahtuma elämässä on ollut tämä julkiseksi tullut huumehörhöilyni. Se oli ihan kauheaa.

Tangokuningas on myöntänyt käyttäneensä huumeita useiden vuosien ajan. Käräjäoikeus esimerkiksi arvioi taannoin, että Sillanpää olisi ostanut vuosina 2014-18 noin 118 grammaa metamfetamiinia.

Jari huumeista: ”Oli sellainen baila-baila-baila”

Jarin mukaan huumeidenkäyttö oli kuitenkin vain hauskanpitoa.

– Oli sellainen baila-baila-baila, ja sitten kotiin ja takaisin ruotuun, hän sanoo tv-dokumentissa ja esittelee tanssiliikkeitä.

Enää Sillanpää ei huumeita käytä.

– Ei kiinnosta enää ne asiat, hän kuittaa.

Sillanpää lopetti tupakoinnin

Myös tupakanpolton Jari vakuuttaa lopettaneensa.

Jari Sillanpää tekee Suomessa marras-joulukuussa mittavan, 20 joulukonsertin kiertueen nimellä Jari Sillanpään joulu.

 

Siltsu-dokumenttisarja alkaa MTV3-kanavalla ja Katsomossa torstaina 14.9. klo 21 Suomen aikaa. Siltsu-dokumenttisarjan on MTV:lle tuottanut Take Two Studios Oy.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuva MTV3/Siltsu
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...