Aitoa Espanjaa, pieniä iloja – Jari Sillanpää ihastui Fuengirolan vanhaan keskustaan

-Tänä talvena olen vieraillut Fuengirolassa enemmän kuin koskaan ja huomaan suuntaavani joka kerta kaupungin vanhaan keskustaan, Jari Sillanpää miettii siemaillen maitokahviaan.

Espanja on Sillanpäälle tuttu vuosikymmenten takaa ja Aurinkorannikon kansainvälinen ja välitön ilmapiiri saivat hänet myös hankkimaan alueelta asunnon.

– Tämän paikan kansainvälisyys antaa minulle voimaa. Rakastan myös historiaa, vanhoja rakennuksia ja vuosisatojen takaista arkkitehtuuria. Rakennukset ovat upeita, ja ne antavat myös mittasuhteita asioihin.

– Olen etsinyt ja löytänytkin elämääni uutta näkökulmaa, ammennan voimaa itse asiassa hyvinkin pienistä asioista, Sillanpää miettii. Vakava ilme muuttuu innostukseksi, kun mies suitsuttaa tulevan konserttipaikkansa Sohailin linnan antamia puitteita.

– Linnan luoma tunnelma on ainutlaatuinen. Koen olevani todella etuoikeutettu päästessäni aloittamaan Mare Nostrum -konserttikesän.

Fuengirolan kaupunki saa Sillanpäältä positiivista palautetta, toki hyvästä artistivalinnasta, Sillanpää virnistää, mutta ennen kaikkea innosta pistää asioita eteenpäin ja uudistua.

– Paikallisesta asenteesta kertoo paljon, että esimerkiksi kaupunginjohtaja Ana Mula uskaltautui maistamaan kehittämääni salmiakkikossua Matkamessuilla Helsingissä. Harvalle espanjalaiselle maistuu salmiakki, mutta Mula oli joko diplomaatti tai oikeasti piti vahvasta mausta.

Pieniä iloja

– Esimerkiksi tämä espanjalainen kahvi, tämä on yksi päivän pienistä ilonhetkistä, Sillanpää miettii ja listaa suosikkikahvinsa ominaisuudet.

– Kannattaa pyytää kahvi hieman haaleana ”templado”. Minulle liian kuumassa kahvissa maku ei pääse oikeuksiinsa.

Sillanpää ei koe Fuengirolaa yhtään pelkkänä suomalaiskeskuksena.

– Totta kai täällä on muitakin suomalaisia, viihdynhän minäkin täällä. Mutta sen lisäksi täältähän löytyy koko maailma ja jokainen voi luoda oman näköisensä arjen.

– Minulla on pienet suunnitelmat, Sillanpää naurahtaa ja on silmin nähden tyytyväinen elämäänsä.

– Suuntaan pääsiäisenä ihastelemaan Sevillan Semana Santaa, ostan kauppahallista kurkumaa tuliaiseksi Suomeen, käyn illallisella suosikkiravintolassani Casa Robertossa ja vietän aikaa tärkeiden ihmisten kanssa.

Outi Hannuksela

Lippuja Sillanpään konserttiin saa Centro Finlandian Infosta Fuengirolassa tai netistä: https://www.ticketmaster.fi/event/jari-sillanpaa-ilta-sohailissa-lippuja/251297

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Kumpi sykähdyttää enemmän, Maamme laulu vai Finlandia-hymni?

View Results

Loading ... Loading ...