Aurinkorannikolla lämpimin vuodenvaihde vuosikymmeniin

Poikkeuksellisen lämmin sää on seurausta afrikkalaisesta subtrooppisesta antisyklonista. Málaga Hoy -lehden haastattelema Málagan yliopiston professori Damian Ruiz Sinoga kertoo, että tällainen ilmiö on erittäin harvinainen. Vastaavia lämpöpoikkeamia ei tapahdu edes kerran vuosikymmenessä. Ruiz arvioi, että tämän vuoden uuttavuotta vietetään mahdollisesti jopa lämpimimmissä olosuhteissa 40:ään vuoteen.

Ruiz ei uskalla suoraan sanoa, että poikkeamalla on yhteyttä yleisempään ilmastonmuutokseen. Hänen mukaansa meteorologisia ilmiötä täytyy seurata pidemmässä aikasyklissä, ennen kuin niistä voi sanoa mitään tieteellisesti pätevää. Professorin mukaan yksittäiset poikkeamat voivat olla sattumia, mutta niillä voi olla myös yhteys ilmastonmuutokseen.
Joka tapauksessa koko tulevaksi viikonlopuksi on odotettavissa yli 20:n asteen lämpötiloja Aurinkorannikolla. Keleistä kannattaa nauttia ulkoilemalla, lämmin keli ei välttämättä jatku kovin pitkään. Tammikuulle toivotaan myös sateita, jotta vähiin käyneet vesivarastot saisivat täydennystä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...