Koronaseuranta Uutiset

Aurinkorannikko siirtyy uuteen normaaliin

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Baarit saavat taas täyttyä.

Costa del Solin sairaanhoitopiiri siirtyy torstaista, 14.10. alkaen koronapandemian hälytystasolle nolla. Tämä merkitsee lähes kaikkien rajoitteiden poistumista.

 

Keskiviikkona kokoontunut Andalusian korona-asiantuntijoiden komitea päätti siirtää myös Costa del Solin sairaanhoitopiirin hälytystasolle nolla, eli ns. uuteen normaaliin. Päätös tehtiin siitä huolimatta, että alueen ilmaantuvuusluku (54,2) oli hieman nolla-tason ehdoksi asetetun 50:n yläpuolella. Muut indikaattorit, kuten sairaalakapasiteetti ja tartuntalukujen lasku puhuivat kuitenkin sen puolesta, että päätös voitiin tehdä.

Päätös koskee kaikkiaan yhtätoista kaupunkia, jotka ovat: Benahavís, Benalmádena, Casares, Estepona, Fuengirola, Istán, Manilva, Marbella, Mijas, Ojén ja Torremolinos. Málagan provinssin muut viisi sairaanhoitopiiriä, Axarquía, La Vega, Málaga, Serranía ja Guadalhorce pääsivät nolla-tasolle jo aiemmin. Nyt siis koko provinssi on uudessa normaalissa.

Käytännössä hälytystaso nolla tarkoittaa mm. asiakasmäärien ja aukioloaikojen vapauttamista normaaleiksi. Ns. maskipakko yleisissä sisätiloissa ja väkijoukoissa jää edelleen voimaan. Samoin turvaetäisyyksien noudattaminen ja käsihygieniasta huolehtiminen jatkuvat edelleen.

Keskiviikon ilmaantuvuuslukuja Aurinkorannikon kaupungeissa:

  • Fuengirola 45
  • Mijas 39
  • Benalmádena 56
  • Torremolinos 72
  • Málaga 39
  • Marbella 60

Vertailun vuoksi Suomen ilmaantuvuusluku samaan aikaan oli 140.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Jo on aikakin

Espanjassa käyttökelpoista ruokaa menee yli 1.3 miljoonaa tonnia vuodessa kaatopaikalle. Nyt...

Paratiisista

Ylen ja espanjalaisen Mediapro-yhtiön yhteistuotantona toteutetun Paratiisi -tv-sarjan toisen tuotantokauden kuvaukset...

Yksin!

Minulta silloin tällöin kysytään, olenko tosiaan ihan yksin, ilman puolisoa. Kysymys...

Viikon kysymys

Kaipaatko kättelyä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa