Aurinkorannikko näyttävästi esillä Matka 2023 messuilla

Torstaina avattiin matkamessut Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen. Odotukset messujen houkuttelevuudesta ovat korkealla.

-Matkamessut on matka itsessään. Se on oiva tapa tutustua kohteisiin ja kulttuureihin sekä saada vinkkejä kasvokkain, messujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen hehkuttaa.

Matkailu on pandemian jälkimainingeissa lähtenyt ripeään kasvuun. Suomalaisista jopa 55% suunnittelee matkustavansa ulkomaille vuonna 2023. Aivan huippuvuosien lukemissa ei vielä olla, mutta matkailualan elpyminen on hyvässä vauhdissa.

-Alaa koettelevat nyt huolet hintojen noususta ja kuluttajien luottamuksesta omaan talouteen. Tunnelma alalla on kuitenkin luottavainen, sanoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

- Mainos -

850 näytteilleasettajaa

Matka 2023 -messuille osallistuu tänä vuonna noin 70 eri maata. Yhteensä yli 850 yritystä tai yhteisöä esittelee tarjontaansa messuilla. Messukeskuksesta on varattu noin 7.500m2 matkamessujen käyttöön.

Tämän vuoden partnerimaa messuille on Kreikka. Kreikan on arveltu ohittavan Espanjan tänä vuonna suomalaisten ykkösmatkakohteena. Kovin tasaväkinen tuo kilpailu tosin on.

Uusina maina tämän vuoden messuilla esittäytyvät Algeria ja pieni saarivaltio Länsi-Afrikan rannikolta São Tomé & Principe.

Messuilla on paljon ohjelmaa monella eri lavalla. Espanja on hienosti esillä, messujen aikana nähdään useampikin flamenco-esitys. Lavoilla puhutaan myös asiaa, esimerkiksi asuntoasioita Espanjassa käsitellään monessa puheenvuorossa eri kanteilta. Myös ulkoministeri Pekka Haavisto on paikalla ja hän kertoilee omista matkakokemuksistaan niin ministerinä kuin lomamatkaajanakin.

Fuengirola panostaa

Aurinkorannikolla on messuilla iso oma osasto, jonka on organisoinut Turismo de Costa del Sol. Mukana osastolla on hotelleja, matkakohteita, kaupunkeja ja muita houkuttimia. Suomalaisista tällä osastolla nähdään ainakin matkatoimisto Meriatur ja co-working center Smart Work Plaza. Myös Aurinkorannikon mediat ovat esillä. Perinteisesti Fuengirola.fi lehteä jaetaan messuilla 10.000 kappaletta.

Aurinkorannikon kaupungeista Fuengirola on panostanut messuihin eniten. Kaupungin johdosta messuilla vierailee pormestari Ana Mula ja apulaispormestari Rodrigo Romero.

- Mainos -

-Meille kaksi tärkeintä matkailutapahtumaa ovat Fitur -messut Madridissa ja Matka -messut Helsingissä. Matka on erinomainen paikka tuoda esille kaupunkimme houkuttelevia piirteitä, Fuengirola on kaikille suomalaisille tuttu, joten he ovat hyvin vastaanottavaista yleisöä, Romero kertoo ja jatkaa:

-Haluamme esitellä kaupunkiamme muunakin kuin lomakohteena. Messuilla on paikalla paljon sellaisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita siirtämään toimintojaan Aurinkorannikolle, samoin sellaisia ihmisiä, jotka suunnittelevat pysyvämpää muuttoa etelään.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, kuva Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...