Lukuaika: Andalusiassa roihusi kesällä lähes 600 metsä- ja maastopaloa – iso hätäharjoitus tulossa

Andalusiassa roihusi kesällä lähes 600 metsä- ja maastopaloa – iso hätäharjoitus tulossa

Málagan maakunnassa Espanjan Aurinkorannikolla maastopaloja jouduttiin tänä kesänä sammuttamaan 74 kertaa.

Andalusian itsehallintoalueella kuluneena kesänä 2023 riehuneet metsä- ja maastopalot ovat tuhonneet noin 1 700 hehtaaria maata, Andalusian maakuntahallitus eli Junta de Andalucía tiedottaa.

Määrät ovat kuitenkin laskussa, sillä keskiarvo aiemmilta kesiltä on 647 paloa ja yli 9 000 hehtaarin tuhot. Nyt selvittiin selvästi vähemmällä, kun liekit roihusivat koko Andalusiassa kesäkuukausina vain 596 kertaa.

Málagan maakunnassa syttyi 74 metsäpaloa, jotka tärvelivät 112,05 hehtaaria maata.

Andalusian maakunnista eniten paloja koettiin Huelvassa, missä oli 116 paloa ja 430 hehtaarin vahingot. Huelva sijaitsee Atlantin rannikolla Andalusian länsiosassa, Cádizinlahden rannalla ja kahden ison joen, Odielin ja Tinton, yhtymäkohdassa.

- Mainos -

Lue myösMaastopalo Cádizin Puerto Realissa on saatu hallintaan

Palomies työssään Espanjan Aurinkorannikolla.

Marbellassa varaudutaan maanjäristykseen

Maakuntahallitus ilmoitti myös, että lokakuun lopussa Málagan maakunnassa järjestetään suuri hätäharjoitus, niin kutsuttu RespuestA-23.

Sitä kuvataan ”kolmantena suurena, vuosittain pidettävänä alueellisena hätäharjoituksena”.

Cádiz ja Malaga johtavat harjoitusta, joka pyrkii testaamaan koordinointia ja vastetta suuressa hätätilanteessa, kuten maanjäristyksessä, öljyvuodoissa ja metsäpaloissa.

Lue myös: Maastopalo Aurinkorannikolla leviää – Kääriäiset joutuivat jättämään kotinsa liekkien edestä

Cádizin maakunnassa harjoitellaan kolmea vakavaa riskiskenaariota: tulipalo vaarallisten aineiden säiliössä, metsäpalo ja öljyvuoto Algecirasin lahden alueella.

Málagassa öljyvuoto-skenaario testaa hätäryhmien vastetta Esteponan kunnassa, kun taas hypoteettinen maanjäristyshätä on suunniteltu Marbellaan.

”Paras tapa on testa itsemme jopa pahimmassa tapauksessa”

Andalusia on yksi maanjäristyksen korkean riskin alueista, vaikka maailmanlaajuisessa mittakaavassa Aurinkorannikon riski on kohtalainen.

- Mainos -

”Nämä ovat suuria hätätilanteita, joita emme toivottavasti koskaan kohtaa, mutta paras tapa olla turvassa on testata itseämme jopa pahimmassa tapauksessa”, maakuntahallitus kommentoi.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...