Andalusialaista unelmaa etsimässä

Maailma on muuttumassa, vaikkakin suomalaiset juhlivat aina torilla. Asuntomarkkinat peilaavat aina yksilöiden sielunmaisemaa ja yhteiskunnan tilaa. Covid ja mahdolliset uudet pandemiat ovat muuttamassa totuttuja asumismuotoja. Nyt haetaan tilaa, rauhaa ja mukavuutta. Kodeille ja 2. kodeille asetetaan uusia kriteerejä ja niihin ollaan valmiita sijoittamaan myös enemmän. Ukrainan sota ja kiihtyvä kansainvälinen inflaatioaalto ajaa ihmisiä sijoittamaan reaaliomaisuuteen. Ei tarvita kovinkaan pitkää matematiikan oppimäärää, kun tajuaa asuntojen olevan turvallinen sijoituskohde. Juuri nyt!

Luonnonläheisyys, oma piha ja huikeat näkymät ovat tulevien vuosien 2. asuntojen nousevia trendejä. Aina ei tarvitse olla tiheimpien asutuskeskusten ylibuukattujen rantojen läheisyydessä. Tämän ovat kantaespanjalaiset tajunneet jo vuosien saatossa.

Andalusialaiset kylät eivät autioidu. Ei ainakaan kylät, jotka sijaitsevat alle tunnin etäisyydellä lentokentältä. Etätyömahdollisuudet, turismi ja kansainvälinen muuttoliike tarjoavat näille kylille ja pienille kaupungeille uusia taloudellisia mahdollisuuksia. Vankka andalusialainen perinne, 2020-luvun teknologia sekä lisääntyvä kansainvälinen ilmapiiri ovat näiden kylien valttikortit.

- Mainos -

Palvelut eivät ole ainoastaan kaupunkien etuoikeus. Maaseudun syövereistä löytyy monikansallisten yritysten ohella myös paikallista laatua. Andalusialaiset kylät muodostuvat omista kahviloistaan, ravintoloistaan ja erikoispalveluistaan. Paikalliset tukevat toisia paikallisia.

Kansantaloustiede, sosiologia ja soveltava maantiede ovat investoreiden vankkumattomia työkaluja. Kun suunnataan ajatukset tuleviin kiinteistösijoituksiin ja maksimaalisiin voittoihin, Etelä-Andalusian maaseutu on heidän listoillaan. Vielä suhteellisen edulliset kiinteistöjen hinnat houkuttelevat heitä. Mutta myös meitä tavallisia mattimeikäläisiä!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Markus Aho
Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...