Alfa ja Omega

E-EPA ehkäisee tulehdusta – tärkeä lisä monien pitkäaikaissairauksien hoitoon.

Varsinkin kroonista tautia sairastavilla E-EPA rasvahappo ravintolisänä olisi tutkijoiden mukaan ehdottoman tärkeä. Sen on todettu lieventävän sairaudesta johtuvaa elimistön tulehdustilaa ja siten parantavan oireita ja oloa. Myös perusterveille kalaöljy ravintolisänä on tärkeä varsinkin, jos kalaa ei tule nautittua aterioilla useamman kerran viikossa.

Uusimpien tutkimusten mukaan E-EPA kalaöljy ehkäisee, vaimentaa ja sammuttaa tulehdusta elimistössä. Koska kaikki krooniset taudit pitävät yllä elimistössä tulehdusta ja johtuvat elimistön tulehdustilasta, kalaöljyn nauttiminen ehkäisee ja parantaa pitkäaikaissairauksia. Tehokkainta on etyyliesteröity kalaöljy E-EPA ja E-EPAn ja E-DHA:n yhdistelmä.

EPA-rasvahappo ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, sekä etenkin rytmihäiriöistä johtuvia äkkikuolemia. Tutkimusten mukaan EPA-rasvahappoa ei tarvitse edes nauttia valtavia määriä sen positiivisten vaikutusten saamiseksi.

- Mainos -

EPA-tutkimukset ovat mullistavia, sillä kaikki pitkäaikaissairaudet, kuten diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, masennus ja dementia ovat luonteeltaan tulehdustiloja. Samoin jopa vanheneminen, johon kalaöljyllä myös näyttäisi olevan positiiviset vaikutukset, sillä se pitää solut nuorina ja notkeina. EPA-valmisteella on todettu positiivisia vaikutuksia myös esimerkiksi keuhkoahtaumapotilailla sekä mielenterveyspotilailla. E-EPA voi alentaa verenpainetta ja veren korkeita triglyseridiarvoja. Ne saattavat ehkäistä dementiaa ja masennusriskiä ja suojata tulehdussairauksilta, kuten nivelreumalta ja astmalta.

Jonkinlaista näyttöä on myös siitä, että ne tekevät hyvää hermostolle, näkökyvylle ja iholle sekä ehkäisevät nuoruustyypin diabetesta. On myös raportoitu, että niiden käyttö raskauden aikana on ehkäissyt syntyvän lapsen allergiaa.

Myös keväällä 2017 julkaistu uusi, kahdeksaan aiempaan tutkimukseen perustuva tieteellinen arvio päätyy tulokseen, että kalaöljyt eivät lisää verenvuotoriskiä, eivät edes verenohennuslääkkeiden kanssa käytettyinä (Jeansen 2017).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28427779/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sami Lindberg, Anni's Vital Shop
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...