-Meidän puu-uunimme antaa monille herkuille ominaisen makunsa. Se poikkeaa selvästi sähköuunilla tehdyistä ruoista, kertoo Al Fornon suomea puhuva tarjoilija Alberto Rey.
Ei Alberto turhia puhu. Monessa Al Fornon appeessa maku on saanut säväyksen uunin savusta.
Ravintolan keittiö on miehitetty puhtaasti italaisilla kokeilla. Ravintolan ruoat valmistaa joko omistaja Michele tai pääkokki Denis.
Testiryhmämme maisteli ravintolan ruokia monipuolisesti. Pizza jäi tällä kertaa maistamatta, naapuripöydän arviot olivat kiitettäviä. Ravintolan pizza on autenttista napolilaista pizzaa, joka on viime vuosina valloittanut maailman.
Aluksi maistoimme kevyesti friteerattuja katkaravun pyrstöjä Gambas en tempura. Niiden kanssa oli tarjolla makeahko sitruunakastike. Yhdistelmä oli positiivisesti yllättävä. Uusi makuelämys ilahduttaa aina kokenutta ravintolaruokailijaa. Samanlainen efekti oli myös friteeratussa vuohenjuustossa, jonka kanssa maistettiin vadelmakastiketta.
Starttereista maistoimme myös kahta erilaista bruchettaa, toinen oli perinteinen valkosipulileipä tomaatin ja basilikan kera, toisessa oli mukana parmankinkkua ja parmesan juustoa. Ruokahalu jatkoi kasvuaan.
Aito carbonara
Seuraavaksi sukelsimme pastan maailmaan. Koska keittiössä häärää kaksi oikeaa italialaista kokkia, spagetin kypsyys on automaattisesti täydellistä. Mielenkiintoista oli päästä maistamaan pasta carbonaraa kahdenlaisena versiona.
-Oikeassa italialaisessa carbonarassa ei ole lainkaan kermaa. Maut ovat siinä vahvemmat. Meiltä saa sekä kermaisen että aidon version. Jos haluat aidon version, sano tilatessasi carbonara romana, Al Fornon omistaja ja keittiömestari Michele kertoo.
Vertailu oli mielenkiintoinen. Molemmat annokset olivat maukkaita, mutta voiton vei ehdottomasti se aito italialainen romana -versio.
Seuraavaksi pääsimme maistamaan mustekalan musteella värjättyä mustaa risottoa. Rakenne oli kohdallaan ja meren maut pääsivät hienosti esiin.
Johan tässä monenlaista ehdittiinkin syömään mutta paria erilaista kanaversiota vielä maistoimme. Toisessa kastikkeena oli paksu sienikastike ja annoksen pinnalla mukavasti uunissa rapeutuneita herkkusieniä. Tämä oli testiryhmän toiselle jäsenelle ykkösherkku, vaikkei hän yleensä suuri sienien ystävä olekaan. Myös toinen, paprikakastikkeessa ollut kananrinta oli maistuva.
Kaiken kruunasi ihana tiramisu, joka oli viedä kielen mukaan.
Jos pidät italialaisesta keittiöstä, käy ihmeessä kokeilemassa Al Forno. Jos menette isommalla porukalla, tilailkaa erilaisia annoksia ja jakakaa keskenänne. Sillä tapaa pääsette nauttimaan monipuolisesti ravintolan isosta valikoimasta.
Al Forno sijaitsee Fuengirolan Los Bolichesin ravintolakadulla Fransisco Canolla.
Lisää ravintolavinkkejä täältä:
https://fuengirola.fi/kategoria/ravintolat/