Lukuaika: Adoptoi valmiiksi leikattu kissa tai koira ilmaiseksi, jos asut Fuengirolassa

Adoptoi valmiiksi leikattu kissa tai koira ilmaiseksi, jos asut Fuengirolassa

Viime vuonna kaupunginvaltuusto vahvisti, että Fuengirolan asukkaat voivat adoptoida lemmikin kunnan löytöeläinkodista (Parque Zoosanitario Municipal) ilmaiseksi.

Tämän vuoden huhtikuun 29. päivänä kaupunginvaltuutettu Francisco Javier García Lara ilmoitti, että eläimet myös steriloidaan ennen uuden kodin löytymistä tai sterilointi maksetaan myöhemmin, jos lemmikki adoptoidaan pentuna.

Kyseessä on valtuuston toteuttama erityisprojekti, jolla pyritään houkuttelemaan useampia ihmisiä adoptoimaan koditon lemmikki.

”Toimenpiteen tavoitteena on rohkaista fuengirolalaisia ​​antamaan kodittomille eläimille mahdollisuus kodin ja uuden elämän löytämiseen”, valtuutettu vahvistaa.

- Mainos -

”Fuengirola on ystävällinen kaupunki eläimille. Siksi koiran tai kissan adoptio löytöeläinkodista on ollut jo pitkään ilmaista Fuengirolaan rekisteröidyille asukkaille, valtuutettu kertoo.

Tähän asti kaupunginvaltuusto on rahoittanut kodittomiksi joutuneiden eläinten tilapäisen vastaanottopalvelun, mikrosirun sijoittamisen, eläimen dokumenttien käsittelyn sekä pakollisten rokotusten antamisen.

”Nyt mennään vielä askelta pidemmälle ja kaupunki maksaa eläinten steriloinnin niin, että adoptio on täysin ilmaista”, valtuutettu sanoi päätöstä julkistaessaan.

Naaraat voidaan steriloida noin kuuden tai seitsemän kuukauden iästä alkaen – niillä ei tarvitse olla juoksuaikaa ensin – ja urokset voidaan steriloida noin viiden kuukauden iästä alkaen.

Jos lemmikki on otettu pentuna, uusille omistajille aiheutuu kustannuksia noin neljän tai viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Rokotukset maksavat tavallisesti noin 30–75 euroa ja urosten sterilointi vähintään 75 euroa. Naaraiden sterilointi maksaa noin 150 euroa.

Pennun hankkimisen aloituskustannukset voivat saada ihmiset luopumaan lemmikin hankkimisesta, elleivät he ole valmiita adoptoimaan vanhempaa koiraa tai kissaa, joka olisi jo rokotettu, sirutettu ja steriloitu tarhassa.

- Mainos -

”Sterilisoinnin maksaminen jopa kuukausia uuden lemmikin kotiin oton jälkeen auttaa vähentämään lemmikin hylkäämistä ja löytöeläintarhan ylikansoitusta – sekä parantamaan merkittävästi naaraskissojen ja -koirien elämänlaatua, sillä niillä on pienempi riski saada pentuja liian nuorina”. valtuutettu Francisco Javier García Lara selvensi.

Viime vuonna Fuengirolan löytöeläinkodin onnistui kotiuttamaan noin 30 eläintä, mutta tavoitteena on toki paljon korkeampi luku – ihanne olisi 100 %.

Yhtäkään koditonta eläintä ei olla jouduttu lopettamaan viimeiseen kolmeen vuoteen kunnan löytöeläinkodissa.

”Tämä oli kaupunginjohtajan ja hallitustiimin erittäin toivottu tavoite. Jatkamme työskentelyä tämän kaltaisilla kannustintoimilla tai tiedotuskampanjoilla, jotta lemmikkien turha eutanasia olisi jo normi kaupungissamme”, pormestari Ana Mula painotti.

Francisco Javier García Lara rohkaisee Fuengirolan asukkaita adoptoimaan ilmaisen, rokotetun ja leikatun lemmikin löytöeläinten turhien uhrausten välttämiseksi.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...