Äänestämään!

Ennakkoäänestys ulkomailla tapahtuu ensi viikolla. Tiistaista lauantaihin on mahdollista käydä tiputtamassa oma kannanotto vaaliuurnaan. Aurinkorannikolla äänestyspaikkoina toimivat perinteinen Fuengirolan seurakuntakoti ja Torremolinosissa uusi paikka Plaza Costa del Solilla. Torressa äänestävien kannattaa huomioida, että tällä kertaa äänestys ei tapahdu Kymppipaikassa, kuten aiemmissa vaaleissa.

Espanjasta annettiin viime eduskuntavaaleissa reilusti yli 7000 ennakkoääntä, pääosin Aurinkorannikolla. Ei tuolla määrällä vallankumousta tehdä, mutta on se kuitenkin merkittävä äänipotti.

Ei olisi mikään ihme, jos luku olisi tänä vuonna huomattavasti suurempi. Ennustukselle on muutama hyvä peruste.

-Ennakkoäänestys on nyt pari viikkoa aiemmin kuin viimeksi. Mitä pidemmälle kevääseen mennään, sitä enemmän muuttolintuja siirtyy Suomeen.

-Vaalityötä on tehty alueella paljon, täällä on käynyt nimekkäitäkin poliitikkoja luomassa henkeä vaalikevääseen. Erilaisia vaalitilaisuuksia on järjestetty paljon ja mainontaakin on ollut runsaasti.

-Vaaliasetelmat ovat äärimmäisen jännittävät. Myös ulkosuomalaiset seuraavat kotimaan tilannetta ja harvoin tilanne on ollut ennen vaaleja niin tasainen, kuin se nyt on.

Ensi viikon lauantain jälkeen tiedämme, kuinka paljon Aurinkorannikolta tänä vuonna ääniä lähtee Suomeen laskettavaksi. Sitä emme ikävä kyllä saa tietää, miten äänet jakautuivat eri puolueiden kesken.

Äänestäminen on demokratian olemassaolon perusedellytys. Käykäämme siis uurnilla käyttämässä oikeuttamme vaikuttaa.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...