Málagan jouluvalot syttyvät marraskuun lopussa

Málagan keskustan jouluvalaistus on yksi koko Espanjan upeimpia. Tänä vuonna valot syttyvät 29. marraskuuta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Málagan Larios-kadulla oli valtava tungos, kun jouluvalot syttyivät perjantai-iltana. Kuva:

Málagan kaupungin keskusta muuttuu tänäkin vuonna todelliseksi valojen ja musiikin suurnäyttämöksi, kun sen kuuluisa jouluvalaistus sytytetään juhlallisin menoin marraskuun viimeisenä perjantaina eli 29.11.

Tuttuun tapaan suurin osa jouluvalaistuksesta keskittyy Calle Larios -ostoskadulle ja sen välittömään läheisyyteen. Samoin keskustan läpi kulkeva Alameda Principal katu saa tutun väriloistonsa tänäkin vuonna.

Larios-kadun jouluvaloihin on jo vuosien ajan liitetty musiikkishow ja niin on tälläkin kertaa. Miljoonat LED-valot välkkyvät musiikin tahtiin kolmesti päivässä. Tämän vuoden osalta valo- ja musiikkishow’n kellonaikoja ei ole vielä vahvistettu, mutta aiempina vuosina spektaakkeli on esitetty päivittäin klo 18.30, 20.00 ja 22.00.

Puutarhassa tarjolla rauhallisempaa tunnelmaa

Juhlavalaistuksista pääsee nauttimaan myös keskustan tungosta väljemmässä tunnelmassa. Erittäin suosituksi paikaksi ihastella jouluvalojen loistetta on viime vuosina muodostunut La Concepciónin kasvitieteellinen puutarha (El Jardín Botánico-Histórico La Concepción).

- Mainos -

Historiallinen puutarha Málagan kaupungin pohjoislaidalla tarjoaa sydäntalven keskelle tänäkin jouluna uuden valonäytelmän. Vierailijat viedään matkalle läpi seitsemän fantasiamaailman, jotka yhdistävät teatraalisia elementtejä ja elävää musiikkia.

Tämänvuotisen valo- ja ääniesityksen nimi on Illusion – joululla on monet kasvot, mutta vain yksi sydän.

Tällä parin kilometrin mittaisella kävelyreitillä esillä on moninaisia valotehosteita, tarkoin suunniteltuja lavasteita, hahmoja, suuria valoveistoksia, audiovisuaalisia projekteja ja uutta musiikkia, jonka on säveltänyt Alberto Miras. Esityksen taiteellisena johtajana toimii Alberto Díaz de la Quintana.

Lue myös: Haltijat valtaavat Málagan kasvitieteellisen puutarhan – tällainen on uusin joulun fantasiakierros

Lyhtyfestivaali on uusi tulokas

Uutena tulokkaana Málagan valospektaakkeleissa on lyhtyfestivaali Festival de las linternas. Varsinaisesti tämä juhla keskittyy kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan, mutta sen ajankohta osuus melko lailla yksiin täkäläisen joulun juhlinnan kanssa.

Tähän juhlaan kuuluu 600 lyhtyä ja 4000 eri valopistettä ja siihen sisältyy useita perinteisiä kiinalaisia aktiviteetteja. Näitä ovat mm. suuri kiinalaisen uudenvuoden paraati, lyhtyjen valmistusta työpajoissa, kalligrafiaa ja banderolleja käsitteleviä työpajoja sekä teatteri-, musiikki- ja perinteisiä tanssiesityksiä.

Lyhtyfestivaali alkaa 30. marraskuuta ja kestää aina helmikuun 15. päivään asti. Se pidetään Parque del oeste puistossa, joka sijaitsee jokseenkin Málagan keskustan ja lentokentän puolivälissä.

Lisätietoja löytyy lyhtyfestivaalin nettisivulta festivaldelaslinternasmalaga.es.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *