Lauri Pietikäinen: Näin suoriudut pelireissusta Málaga CF:n otteluun

Fuengirola.fi:n futiskolumnissa Lauri Pietikäinen ohjeistaa, mitä pitää huomioida kun lähtee Málagaan katsomaan jalkapallo-ottelua.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Pääsyliput ilmestyvät vapaaseen myyntiin ottelu kerrallaan, yleensä vasta peliviikon maanantaina. Lippuja voi hankkia suoraan seuran viralliselta sivustolta Malagacf.com

Ensin tulee rekisteröityä käyttäjäksi. Sen jälkeen pääsee valitsemaan haluamiaan lippuja, jotka maksetaan luottokortilla. Sähköpostitse saapuvat liput vaativat jokaisen lähtijän koko nimen sekä passin numeron/paikallisen hetun.

Stadionille tultaessa on ensin löydettävä oikea portti. Sisälle pääsee lipun QR-koodilla, oli se sitten paperinen tai kännykän näytöllä. Vihje: anna puomilla työskentelevän avustajan avata portti puolestasi. Näin vastuu siirtyy hänelle. Mekaaninen lukija on hieman hankala uusille käyttäjille, ja jos ei ymmärrä astua stadionin puolelle muutaman sekunnin aikana, lippu on jo käytetty eikä enää kelpaa.

Stadionille kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä hieman ennen ottelun alkua jonot ovat pitkiä. Jos jätät tulosi aivan viime tinkaan, saattaa matsi olla jo hyvän matkaa käynnissä ennen kuin ehdit paikallesi. Kaiken lisäksi tuolillasi voi istua joku aivan vieras henkilö. Järjestyksenvalvojat auttavat sotkujen selvityksissä vasta ottelun puoliajalla.

- Mainos -

Stadionin sisällä voit ostaa pikkupurtavaa ja alkoholittomia virvokkeita. Vessoja ei tarvitse etsiä ja niitä on riittävästi. Käytävän opastekylteistä löydät oman osiosi (vomitorio/section) numeron. Siitäpä sitten lehtereille järjestyksessä ->etsi ensin oikea rivi ja vasta sen jälkeen oman tuolisi numero. Näin siksi, että joka rivillä tuolien numerot ovat samat.

Istumapaikkojen numeroinnista vielä. Toisella puolella stadionia käytetään pelkkiä parillisia numeroita ja toisella parittomia. Sama koskee portteja. Miksi näin – en tiedä. Joku kaunis päivä täytyykin selvittää tämän käytännön tarkoitus ja historia. Siitä tulevaisuudessa.

Onnistuneita pelielämyksiä.

Lauri P. Pietikäinen / Refla.fi

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *