Jättiläispenkeiltä avautuvat Aurinkorannikon maisemat

Málagan kaupunkiin ja sen lähialueille on viime kuukausina sijoitettu useita massiivisen suuria penkkejä, joilta seudun upeat maisemat avautuvat hieman eri tavalla.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika

Aurinkorannikolla ja Málagan maakunnassa ylipäätään riittää paljon nähtävää. Andalusian luonto on moninaista, on vuoria, laaksoja, rantaa, ja vaikka mitä muuta.

Joskus saattaa käydä niinkin, että omalta asuinalueelta avautuvat maisemat jäävät jopa turhan vähälle ihailemiselle, kun silmä niihin tottuu.

Nyt alueella halutaan nostaa esiin uudella tavalla näköalapaikkoja, joista kaupunkilaiset pääsevät koska tahansa nauttimaan. Vetonaulaksi on nyt keksitty jättiläisen penkki, massiivisen suuri tuoli, jonka päälle pitää kiivetä portaita pitkin.

Uusin penkki löytyy Málagasta

Näitä penkkejä löytyy Aurinkorannikolata ja sen läheisyydestä jo useampia. Viimeisimpänä jättiläispenkki otettiin käyttöön Campanillasin kaupunginosassa, Málagan kaupungin länsilaidalla.

- Mainos -

Penkki on sijoitettu Cerro Vallejon puistoon, jossa asukkaat ja turistit voivat nyt nousta neljä metriä leveän puupenkin päälle. Penkin istumakorkeus on 1,3 metriä ja koko penkin korkeus puolestaan 2,4 metriä.

Penkki vihittiin käyttöön syyskuun 12. päivä ja se on jo nyt osoittautunut suosituksi.

Jättiläipenkkiä oli käyttöön vihkimässä mm. alueen kaupunginvaltuutettu Mar Torres yhdessä Campanillasin asukasyhdistysten edustajien kanssa.

Penkkihankkeen käynnisti Campanillasin alueen kunnallinen lautakunta, jonka tavoitteena oli tuoda esille vähemmän tunnettuja paikkoja, joissa ihmiset voivat nauttia upeista näkymistä. Penkkihanke on maksanut noin 2.800 euroa.

Lisää on todennäköisesti luvassa

Jättiläispenkkien avulla toivotaan tietysti myös edistystä matkailulle ja paikalliselle taloudelle. Niinpä näitä massiivisia puupenkkejä on ilmestynyt viime aikoina moneen muuhunkin paikkaan. Kyseessä on jo oikeastaan jättimäisten penkkien reitti, jota tukee penkkien valmistajayritys ’ForestGreen’.

Málagan uusin jättiläispenkki on lähialueella kuudestoista laatuaan.

Fuengirolassa ei ainakaan toistaiseksi tällaista jättiläispenkkiä ole, mutta lähin löytyy Benalmádenasta, kaupungin suositusta lintupuistosta, Parque de la Palomasta.

Niin ikään näitä näköalaistuimia pääsee kokeilemaan mm. Benahavísissa, Manilvassa, Istánissa, Cártamassa ja niin edelleen. Myös Granadan maakunnan puolella Herradurassa ja Almuñecarissa on omat jättiläispenkkinsä.

- Mainos -

Nämä hauskat vetonaulat näyttävät löytäneen suuren yleisön suosioon sen verran hyvin, että lienee perusteltua olettaa, että niitä saadaan jatkossa lisää.

Fuengirolassahan sellainen voisi sopia vaikka härkäpatsaan juurelle.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *