Lauri Pietikäinen: Tilastokummajaiset povaavat Málagalle suoraa nousua

Fuengirola.fi:n futiskolumnissa Lauri Pietikäinen löytää merkillisiä yhdenmukaisuuksia historiallisten tapahtumien kanssa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Sergio Pellicerin luotsaama Málaga CF on aloittanut kauden yllättävän vahvasti. Joukkueella on viiden kierroksen jälkeen saavutettuna kolme tasapeliä ja kaksi voittoa. Sarjassa (Liga Hypermotion) se on vain kahden pisteen päässä kärjestä. Harva osasi odottaa nousijalta näin hyvää alkua.

Myös kaksikymmentäkuusi vuotta sitten Málaga pelasi nousijajoukkueena kakkostasolla. Sen tavoite oli turvata ensimmäisellä kaudellaan sarjapaikkansa, mutta kaikkien hämmästykseksi se ylitti odotukset voittaen lopulta koko sarjan. Keväällä juhlittiin toista peräkkäistä nousua, tällä kertaa itse La Ligaan.

Merkillisiä yhteensattumia löytyy tilastoista näitä kausia vertaillessa. Vuonna 1998 viiden ensimmäisen kierroksen jälkeen Málagan sarjasijoitus oli seitsemäs, saaliina kolme tasapeliä plus kaksi voittoa. Aivan kuten nytkin. Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä tehdyt ja päästetyt maalitkin olivat aivan samat (6-4)!

Kuudennella pelikierroksella – silloin kauan aikaa sitten – Málaga nappasi vierasvoiton 1-4. Nyt perjantaina joukkue pelaa kuudennen kierroksensa vieraissa (Granada). Mikäli hämmästyttävät yhteensattumat jatkuisivat ja ottelu päättyisi runsasmaaliseen 1-4 vierasvoittoon, olisi tässä pikku hiljaa ruvettava uskomaan ihmeisiin.

- Mainos -

Paikallisderby Granada CF – Malaga CF perjantaina 20.9. klo 20:30.

En ole pitkiin aikoihin lyönyt vetoja, mutta nyt on suorastaan pakko sijoittaa tulosvedossa mainitun runsasmaalisen vierasvoiton puolesta.

Lauri P. Pietikäinen / Refla.fi

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *