Suomelan tiloissa iso vesivahinko – korvaavia tiloja etsitään

Aurinkorannikon suurimman suomalaisyhdistyksen Suomelan toiminta käynnistyy tämän syyskauden osalta harmillisen kaaoksen keskellä.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
3 min lukuaika
Suomelan salissa järjestetään normaalisti monenlaisia harrasteita ja luentoja, mutta nyt tilat ovat pois käytöstä vesivahingon vuoksi. Kuva: Suomela.

Fuengirolassa, Los Pacosin kaupunginosassa sijaitsevista tiloistaan käsin toimiva suomalaisyhdistys Suomela joutuu etsimään korvaavia tiloja omalle Suomelan salilleen. Syynä on tilojen yläpuolelta kattorakenteisiin valuneen veden aiheuttamat vahingot.

”Edificio Girasol -kiinteistöön kuuluvassa Suomelassa kesän aikana salin katon läpi vuotanut vesi on vaurioittanut kattorakenteita. Vaurio edellyttää katon täydellistä korjaamista, jotta tilojen käyttö olisi turvallista”, kertoi yhdistys tiedotteessaan tiistaina 17.9.

Suomelan puheenjohtaja Riitta Pulkki avasi tilannetta tarkemmin Fuengirola.fi:lle.

– Tämä tilanne on ollut vireillä jo pari-kolme vuotta, kun meidän kattoomme on silloin tällöin ilmestynyt pieniä vesimääriä. Ilmeisesti ne ovat peräisin yläpuolella sijaitsevasta hoivakodista, mutta asiaan ei ole saatu varmuutta, Pulkki kertoo.

- Mainos -

– Nyt tilanne on kuitenkin eskaloitunut totaalisesti ja tämän kesän aikana katosta on vuotanut niin paljon vettä, että sitä on pitänyt meidän salista poistaa satoja litroja, puheenjohtaja jatkaa.

Salin toiminta pitää siirtää nyt muualle

Tällä hetkellä tilanne on se, että Suomelan salissa ei voida turvallisesti järjestää toimintaa. Vakuutusyhtiöt selvittävät parhaillaan, mistä vesi todella tulee ja sen jälkeen selviää, kuka tai kenen vakuutusyhtiö joutuu maksumieheksi.

Suomelan toimintaan vesivahinko vaikuttaa merkittävästi.

– Kaikki Suomelan salissa tapahtunut toiminta täytyy siirtää muualle. Korvaavia tiloja etsitään parhaillaan kuumeisesti, jotta lokakuun alussa päästäisiin toimintakauteen mahdollisimman hyvin, Pulkki kertoo.

Tällä hetkellä ainakin Los Pacosissa sijaitsevasta ns. Kallen Kaivohuoneesta on löytynyt sijaistiloja joillekin harrasteille.

Ulkona tai muissa tiloissa tapahtuva toiminta eivät vesivahingosta tietenkään kärsi.

– Golfia, padelia, mölkkyä, ulkojumppia ja niin edelleen pääsee toki harrastamaan ihan normaalisti, Riitta Pulkki muistuttaa.

Myös Suomelan toimisto ja kirjasto Edificio Girasolissa palvelevat normaaliin tapaan.

- Mainos -

Tulevaisuus ei ole uhattuna

Tällä hetkellä Suomelassa riittää siis pähkäiltävää, eikä omien tilojen kunnostamisesta ole toistaiseksi mitään aikataulua edes arvioituna.

Suomela on Aurinkorannikon suurin suomalaisyhdistys, jolla on tälläkin hetkellä vajaat 2.000 jäsentä.

Ongelmat tilojen kanssa ovat saaneet monet huolestumaan jopa yhdistyksen toiminnan jatkumisesta. Heille Riitta Pulkilla on huojentava viesti:

– Yhdistyksen toiminnan jatkumisesta ei ole mitään huolta. Asiat järjestetään mahdollisimman hyvin ja nopeasti, niin että toiminta jatkuu nyt poikkeusolosuhteissakin ja myös omat tilat saadaan varmasti taas aikanaan täyteen käyttöön.

Puheenjohtaja Pulkki lupaa, että tilanteesta tiedotetaan lisää heti kun asiat etenevät.

– Meidän nettisivuiltamme (www.suomela.info) ja Facebook-sivulta (www.facebook.com/suomela.info) löytyvät aina viimeisimmät tiedot, niitä kannattaa seurata.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *