Suomalaisille tarjolla rooleja elokuvassa – Torremolinosin värikäs 60-luku päätyy valkokankaalle

Uutuuskomediaa kuvataan syys-lokakuussa Espanjan Aurinkorannikolla, ja suomalaisia kaivataan elokuvan avustajiksi.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Elokuvan ohjaaja Álvaro Díaz Lorenzo on kotoisin Fuengirolasta.

Fuengirolasta kotoisin oleva elokuvantekijä Álvaro Díaz Lorenzo, 47, kuvaa uutta kokoillan komediaelokuvaansa Espanjan Aurinkorannikolla.

Menestyksekkään espanjalaisohjaajan uutuusfilmi on nimeltään Vírgenes (Neitsyet), joka kertoo andalusialaisnuorista, jotka ”vastaavat 1960-luvun lopun vapaamielisen, häpeilemättömän ja leikkisän Torremolinosin kutsuun”.

Spal Filmsin tuottama elokuva tuo valkokankaalle 1960- ja 70-lukujen Aurinkorannikon ikonisia paikkoja, kuten legendaarisen Tiffany’s-yökerhon, arvostetun Pez Espada -hotellin, jossa aikansa suuret tähdet ja aristokraatit majoittuivat, Mijasin aasintaksit ja nyt jo suljetun Tivoli-huvipuiston.

Elokuvan kuvauspaikkoina ovat myös Torremolinosin, Benalmádena Pueblon, Mijasin ja Fuengirolan kadut. Kuvaukset viimeistellään Sevillassa.

- Mainos -

Ruotsalaisia ja muita pohjoismaalaisia kaivataan

Myös suomalaisia kaivataan mukaan elokuvaan.

Ohjaaja kertoo paikalliselle SUR-medialle, että komedian kuvaukset alkavat 25. syyskuuta Aurinkorannikolla. Elokuvan avustajaksi etsitään nyt paikallisia ja ulkomaalaisia ihmisiä.

Ulkomaalaisten kohdalla mainitaan erityisesti, että avustajiksi otetaan huomioon ”pohjoismaalaiset, ruotsalaiset, britit ja saksalaiset”.

Koska suomalaiset ovat olleet läpi aikojen iso osa myös Torremolinosin elämää ja katukuvaa, näyttelemisestä kiinnostuneet härmäläiset voivat lähettää hakemuksen WhatsAppilla numeroon 673 90 90 50. Muut hakijat voivat hakea avustajan roolia lähettämällä tietonsa verkkosivuston kautta.

3-90-vuotiaat naiset, miehet ja lapset ovat tervetulleita mukaan

Son de Casting -yhtiö on avannut rekrytoinnin kaikille innokkaille Málagan maakunnan asukkaille. Profiileja on kaksi: ’guirit’ eli ulkomaalaiset sekä paikalliset asukkaat. Mukaan voivat hakea 3–90-vuotiaat miehet, naiset ja lapset, jos he ovat käytettävissä yksittäisinä päivinä syyskuun ja lokakuun välillä.

Vírgenes-elokuvan päärooleihin ohjaaja on valinnut nuoria, mutta kokeneita näyttelijöitä, kuten malagalaissyntyinen Carlos Scholz, joka on yksi hahmoista Netflixin Aurinkorannikon maisemissa kuvatussa menestyssarjassa Toy Boy.

Hänen rinnallaan nähdään muita vakiintuneita espanjalaisia näyttelijöitä, kuten Natalia Azahara, Cristina Kovani ja César Vicente.

Elokuvan ohjaaja Álvaro Díaz Lorenzo työn touhussa.

”Nuoret näkivät Torressa ensimmäiset bikininsä”

Ohjaaja Álvaro Díaz Lorenzo odottaa elokuvasta kassamagneettia eli isoa hittiä. Hänen aiemmista töistään esimerkiksi La Lista de los Deseos (suom. Toivelista) ostettiin Hollywoodiin uusintaversiota varten.

- Mainos -

– Tässä uutuuskomediassa nuoret lähtevät 1960-luvun mustavalkoisesta Espanjasta saapuakseen Torremolinosiin, joka oli värien, musiikin ja elämän räjähdys – täällä he näkivät ensimmäisen bikininsä ja löysivät rock and rollin, ohjaaja maalailee.

Elokuvan sevillalainen tuottaja Antonio Pérez nauraa, että komedian juoni nuorista miehistä, jotka lähtevät Torremolinosiin iskemään ruotsalaisia, saattaa kuulostaa kevyeltä

– Mutta Álvaron visio on sydämellinen, nostalginen ja sisältää pohdintaa aikakauden harmaan Espanjan seksuaalisesta tukahduttamisesta ja homofobiasta verrattuna vapauden tuulahdukseen, jonka eurooppalaiset, erityisesti valoisa Aurinkorannikko, toivat mukanaan. Se lumosi ja muutti kokonaisen sukupolven espanjalaisia.

Elokuva on tulossa teattereihin jo ensi keväänä tai kesänä.

LÄHTEET:SUR
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *