Los Pacosin Suomi-aukiolla juhlitaan taas – ilmaista paellaa ja musiikkia

Fuengirolan suomalaislähiö Los Pacosissa pidetään perinteinen, iloinen kansanjuhla 22.-24. elokuuta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Los Pacosin elokuinen verbena-festivaali Suomia-aukiolla sopii vauvoista vaareihin.

Fuengirola tunnetaan Espanjan Aurinkorannikon suomalaiskaupunkina ja Los Pacos sen suomalaisimpana kaupunginosana.

Nyt Pacos verhoutuu taas juhlatunnelmaan, kun eläväisessä ja suositussa lähiössä pidetään 22.-24. elokuuta perinteinen verbena-kansanjuhla. Se on kaikenikäisille eli vauvasta vaariin suunnattu iloinen ulkotapahtuma Plaza Suomi -aukiolla.

Fuengirolan tapahtumista vastaava kaupunginvaltuutettu Isabel Moreno on festivaalista innoissaan. Kaupunki järjestää tapahtuman yhdessä Los Pacosin Árbol de Los Pacos -naapurustoyhdistyksen kanssa.

– Joka elokuu Los Pacosin kaupunginosa pukeutuu juhlavampaan asuun kuin koskaan ja alue täyttyy väreillä, tunnelmalla ja musiikkiesityksillä asukkaiden ja vierailijoiden iloksi, Moreno maalailee.

- Mainos -

Ohjelma alkaa torstaina 22. elokuuta klo 21 Plaza Suomella paikallisen Lanz-yhtyeen esityksellä. Klo 21.30 pidetään juhlien avajaiset ja Puebla Lucía -kuoron esitys. Myöhemmin klo 22.30 nähdään Los Pacosin voimisteluryhmän esitys.

Festivaalin ensimmäinen ilta huipentuu klo 23 La Gramola -orkesterin esitykseen.

Lue myös: Los Pacos ja Suomi saavat hehkutusta espanjalaismediassa: kieli, koulu ja tennisinto esillä

Perjantaina tapahtumat alkavat klo 21.30, jolloin El Árbol -yhdistys kunnioittaa vuosittaiseen tapaan kaupunginosan asukkaita. Tämän jälkeen esiintyy Chassé-tanssiakatemia. La Caletera esiintyy klo 23 alkaen, ja sen jälkeen lavalle nousee tunnettu duo Paco ja Llina.

Lauantaina 24. elokuuta ohjelma alkaa klo 13 esityksellä Verdiales-yhtyeeltä, ja klo 14 alkaen tarjolla on ilmaista paellaa. Lastenesitys järjestetään klo 20 ja klo 22 lavalle nousee Los Pacosin tanssiryhmä, jota seuraa Una de Dos -yhtyeen konsertti.

Fuengirolan kaupunginedustajat sekä Los Pacosin naapuriyhdistyksen jäsenet ryhmäkuvassa valmistelemassa elokuun 2024 kansanjuhlaa. Isabel Moreno oikealla.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *