keskiviikko, helmi 28, 2024

Yö unimunassa

Öinen Helsinki-Vantaan lentokenttä on mielenkiintoinen paikka. Jos lento sattuu lähtemään aamuyöstä tai varhain aamulla, kentällä voi myös nukkua kätevästi. Avaruusajan kapselihotelli Go Sleep tarjoaa yhden hengen leposijan kohtuuhintaan.

Ajatus pieneen kapseliin sulloutumisesta saattaa tuntua etukäteen ahdistavalta tai jopa pelottavalta. Todellisuus kuitenkin yllättää, klaustrofobista tunnetta ei pääse syntymään. Vaikka sivuseinät kapselissa tulevatkin vastaan nopeasti, sen korkeus luo mielikuvan tilavasta paikasta.

Kapseli on varsin käytännöllinen. Sitä voi käyttää sekä istuma- että makuuasennossa. Vuoteeksi patja taipuu sähköisesti. Kapselin sisältä löytyy pari usb-pistoketta, joten puhelimen saa kätevästi lataukseen.

Iltapesulla täytyy käydä lentokentän yleisissä wc-tiloissa, Go Sleepilla ei omaa kylpyhuonetta ole.
-Virittelemme juuri yhteistyötä tuossa naapurissa olevan hierontapisteen kanssa. Rakennamme tilavat suihkutilat, joita jatkossa voi pientä korvausta vastaan käyttää, kertoo Go Sleepin kehitysjohtaja Jyrki Nilson perjantaiyön päivystysvuorollaan.

Go Sleep kehitysjohtaja Jyrki Nison uskoon konseptin leviämiseen maailmanlaajuisesti.

-Meillä on Helsinki-Vantaalla tällä hetkellä 22 kapselia ja pikkuhiljaa lisäämme kapasiteettia kysynnän mukaan, Nilson kertoo.
Go Sleepissa on kyse kehittyvästä toiminnasta, vastaavia pikahotelleja on jo 18:lla lentokentällä, jatkossa niitä tulee paljon lisää.

- Mainos -

-Meillä on paljon myös päiväkäyttöä. Helsinki on usein vaihtokenttänä Aasian kaukolennoille ja päivällä saattaa olla monen tunnin odotus. Nämä päiväasiakkaat ovat useimmiten sellaisia, jotka tulevat suoraan ”kadulta”, kun taas yöasiakkaat varaavat paikkansa lähes aina etukäteen.

Paikka kannattaakin varata, esimerkiksi perjantaina 9.8. lähes jokainen kapseli oli täynnä.
——————————————————————————————————————————-

Toimittaja kapselissa

Itse kokeilin tällaista hotellia ensimmäistä kertaa. Lentoni oli määrä lähteä aamulla klo 6.00 ja pääsin pääkaupunkiseudulle vasta illalla melko myöhään. Olisin toki voinut mennä anopin hoteisiin Itä-Helsinkiin yöpymään. Sieltä olisin joutunut lähtemään taksilla viimeistään neljän aikaan. Lyhyeksi olisivat yöunet jääneet eikä taloudellista säästöäkään olisi syntynyt.
Päätin varata Go Sleep kapselin ja sen sai nettivarauksena hintaan 40€. Saman verran suunnilleen maksaa taksi Helsingistä kentälle yötaksoilla.

Tulin junalla Keski-Suomesta, kätevä vaihto Tikkurilassa ja suoraan Helsinki-Vantaalle. Olin paikalla noin klo 22.30. Tilausvarauksessa oli merkitty, että Go Sleep sijaitsee porttien 28 ja 29 välissä. Ihan heti se ei silmään osunut, hotelliin täytyi kulkea alakerrassa toimivan liikkeen läpi.

Perille löydettyäni, hotellin respassa yövuorossa ollut Jyrki Nilson tarkisti varaukseni, antoi minulle viltin ja tyynyn, sekä ohjasi minut vapaaseen kapseliin. Käsimatkatavarat sai kätevästi penkin alle piiloon. Lähdin etsimään pientä iltapalaa ennen yöpuulle tai tässä tapauksessa yökapseliin asettumista.

Yhdentoista aikaan illalla Helsinki-Vantaa on melko hiljainen. Pari kahvilaa pitää luukkunsa auki läpi yön ja iso duty free -myymälä on auki. Erikoisliikkeistä suurin osa näyttää sulkevan ovensa juuri klo 23. Esimerkiksi Muumi-kaupalla riitti aasialaisia asiakkaita iltamyöhään, ja moni muki, tyyny tai laukku lähti itämaisten turistien mukaan.

Iltapalaksi nautin maittavan sushilajitelman ja pari lasia italialaista valkoviiniä. Sen jälkeen oli mukava lähteä tekemään parempaa tuttavuutta yösijan kanssa.

- Mainos -

Itse kapselin patja on päällystetty keinonahalla. Jos mukavuutta haluaa lisätä, mukana voi tietysti tuoda oman lakanan. Sinänsä keinonahka ei ole mitenkään epämiellyttävä alusta, ilma kapselissa vaihtuu hyvin, joten hikoilusta ei liiemmin ole ongelmaa.

Vuode on 90cm leveä, eli siihen mahtuu isokin mies nukkumaan. Aluksi molemmilla puolilla olevat seinät tuntuvat hieman oudoilta, mutta niihin tottuu nopeasti. Kapselin päälle vedetään kansi, joten oma yksityisyys on taattu. Äänieristys kapselissa ei ole erityisen hyvä, mutta ainakaan tällä kertaa lähistöllä kukaan ei kuorsannut äänekkäästi eikä muitakaan häiritseviä ääniä kuulunut.

Asetuin nukkumaan joskus vähän ennen keskiyötä. Laitoin kellon soimaan viideksi, boarding alkaisi 5.30. Heräsin hieman ennen kellonsoittoa, kiitin Nilssonia hyvin nukutusta yöstä, menin aamukahville ja nousin koneeseen.

Tämä ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi kapselihotellissa. Illalla kentälle saapuminen on miellyttävää, ei mitään ruuhkia tai jonottamista. Aamulla koneeseen pääsee nousemaan puoli tuntia heräämisen jälkeen. Kätevää, helppoa ja käytännöllistä. Ei Go Sleep mikään viiden tähden hotelli ole, mutta en sitä odottanutkaan. Tarve oli nukkua ennen varhaista aamulentoa, se onnistui mainiosti.

Antti Pekkarinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...