tiistai, helmi 27, 2024

Waltteri Torikka hyväntekeväisyyskonsertissa ukrainalaisten hyväksi

Sunnuntaina 20.3. on Aurinkorannikon musiikin ystävillä mahdollisuus nautiskella ensiluokkaisesta konsertista ja samalla osallistua Ukrainan sodan uhrien auttamiseen.

Hotelli Palmerasin juhlasalin lavalle nousevat tähtibaritonit Waltteri Torikka ja Sauli Tiilikainen, joita pianolla säestää Marko Hilppo.

Waltteri Torikka saapui rannikolle jo tiistaina ja onnistui näin sujauttamaan kiireiseen aikatauluunsa myös muutaman päivän lomaa. Sunnuntaita kohden mentäessä katse ja ajatukset alkavat kuitenkin siirtyä konserttiin ja sen tarkoitukseen, Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen.

- Mainos -

Walteri Torikka oli yksi Suomessa lauantaina 12.3. järjestetyn Apua Ukrainaan -konsertin esiintyjistä. Konsertin yhteydessä kerättiin lyhyessä ajassa peräti kuusi miljoonaa euroa sodasta kärsivien auttamiseksi. Torikka kuvailee konserttia erityislaatuiseksi.

– Itselläni oli hyvin koskettunut ja liikuttunut fiilis koko tapahtumasta, ja uskon että kaikilla, niin artisteilla kuin kaikilla muillakin mukana olleilla oli samoin. Kaikki varmasti aistivat sen erityisen ilmapiirin, laulaja kuvailee.

Samalla konsertin kulisseissa tarjoutui tilaisuus tavata pitkästä aikaa kollegoita.

– Näiden erikoisten aikojen keskellä ei ole viime aikoina ollut paljon tilaisuuksia tavata muita artisteja, joten varmasti meille kaikille teki oikein hyvää tavata ja jutella. Vaihdoimme kuulumisia mm. Katri Helenan, Maija Vilkkumaan, Tommi Läntisen, Palefacen ja Robinin kanssa.

Espanjassa asuville Venäjä ja Ukraina ovat sen verran kauempana, että kriisin henkiset vaikutukset voivat olla lievemmät kuin Suomessa. Torikka on huomannut sodan vaikuttaneen itseensä.

– Aika huolestunut olen ollut ja kaikenlaisia pohdiskeluja on tullut käytyä siitä että mihin tämä tilanne mahtaa johtaa. Konkreettisesti itse ei voi paljon muuta tehdä kuin lahjoittaa rahaa avustusjärjestöille, mutta kyllä tämä tuntuu isolta tragedialta. Kaikenlasia tunteita on käyty läpi, Waltteri Torikka muotoilee.

Apua Aurinkorannikoltakin

Ukrainan sodan uhreille kerätään apua myös sunnuntaina 20. maaliskuuta, kun Waltteri Torikka esiintyy yhdessä toisen kuuluisan baritonin, Sauli Tiilikaisen ja pianisti Marko Hilpon kanssa hotelli Palmerasissa.

- Mainos -

Palmerasin juhlasalissa pidetään kaksi konserttia, joiden ohjelmisto on sama. Ensimmäinen alkaa klo 15 ja toinen klo 19.

Waltteri Torikan mukaan luvassa on ”melkoinen kattaus”.

– Mukana on oopperaa, musikaalia, suomalaisia yksinlauluja, ikivihreitä, italialaista laulelmaa, tangoa ja kaikkea mahdollista. Vähemmistössä ovat ne musiikkityylit joihin emme tuossa konsertissa tartu, hän paljastaa.

Yksittäisiä kappaleita Torikka ei halua paljastaa etukäteen, paitsi yhden suosikkinsa.

Parla più piano eli Puhu hiljaa rakkaudesta elokuvasta Kummisetä. Se on yksi suosikkejani ja aina rakas kappale esittää. Sen lisäksi on myös paljon tuliaisia Suomesta mitä tuomme, mutta säilytettäköön ne vielä yllätyksenä tässä vaiheessa, Torikka arvuuttelee.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...