Lukuaika: Vuokranantajien väärinkäytökset

Vuokranantajien väärinkäytökset

Me molemmat sosiaalikuraattorit sekä useat asiakkaamme olemme tänä vuonna joutuneet vuokranantajiemme väärinkäytösten kohteiksi. Joukossa on sekä suomalaisia että espanjalaisia vuokranantajia. Voimassa olevien vuokrasopimusten vuokria yritetään laittomasti nostaa ja jopa tuplata! Uhkaillaan myös vuokrasopimuksen irtisanomisella. Haluamme siis varoittaa muita ja tehdä selväksi, mikä on laillista.

Vuoden 2019 maaliskuun jälkeen solmitut kyseisessä asunnossa ensimmäiset vuokrasopimukset ovat lain mukaan aina voimassa viisi vuotta, vaikka sopimuksessa lukisi jotain muuta. Vanhoja vuokrasopimuksia on nimittäin nyt yritetty laittomasti irtisanoa, jotta voitaisiin solmia uusi vuokrasopimus, jossa vuokra voi olla paljon kalliimpi. Vuokrasopimuksen irtisanominen kesken sopimusajan vuokranantajan taholta on mahdollista hyvin harvoissa tapauksissa.

Vuokraa voi tällä hetkellä voimassa olevan lain mukaan nostaa kerran vuodessa korkeintaan 2 %. Törkein nostoyritys on ollut tuplata vuokra! Tämä laki astui voimaan Ukrainan sodan ja sitä seuranneen inflaation myötä. Aikaisemminkaan vuokraa ei ole saanut vuodessa korottaa kuin indeksikorotuksen (IPC Indice de Precios Consumo) verran. Espanjan valtio on ihailtavasti asettunut vuokralaisen puolelle, ja siitä huolimatta häädöt ovat valitettavan yleisiä, kun ihmiset eivät ole pystyneet maksamaan vuokriaan jäätyään esim. työttömiksi tai sairastuttuaan.

Saattaa olla, että kaikki vuokranantajat eivät tiedä lakipykälistä ja lähtevät ahneuksissaan yrittämään vuokrien nostoa, kun hinnat Aurinkorannikon alueella ovat viime aikoina nousseet todella paljon. Tämän vuoksi vuokralaisen on hyvä tietää, mitkä ovat hänen oikeutensa, eikä suostua väärinkäytöksiin.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...