Lukuaika: Voisitko ajatella naapuria – ála Airbnb

Voisitko ajatella naapuria – ála Airbnb

Airbnb on tuonut matkustaville mukavia ja edullisia uusia majoittumisen mahdollisuuksia. Matkailija voi kokeilla miltä tuntuu asua sellaisissa asunnoissa, joissa paikalliset ihmisetkin asustelevat. Pääsee tavallaan tutustumaan niin sanotusti paikalliseen kulttuuriin.

Höpö höpö sanon minä. Airbnb:n suosio perustuu vain edulliseen hintaan, silloin jää enemmän rahaa vaikka juhlimiseen. Siinä missä hotellista meluaja lentää pihalle, on Airbnb turvallisempi vaihtoehto omille pienille bileille, vaikkakin ne on kielletty vuokrauksen säännöissä.

Varmasti suurin osa Airbnb:n käyttäjistä on asiallisia ja yhtä lailla varmasti suurin osa Airbnb:n kautta asuntoaan vuokraavista välittää vuokralaisilleen tietoa taloyhtiöiden järjestyssäännöistä mm. yöajan hiljaisuuden osalta. Aina näin ei kuitenkaan ole.

Olen heidän kanssansa samaa mieltä, jotka haluaisivat lopettaa koko Airbnb järjestelmän. Näin siksi, että itse sain viime yönä tutustua näihin epäasiallisiin Airbnb:n käyttäjiin ja viimeisten 2 kuukauden aikana on selvästi tullut ilmi, ettei kyseisen huoneiston omistajaa paljon kiinnosta välittää tietoa talon järjestyssäännöistä vuokraajilleen.

- Mainos -

Ei todellakaan ole mukavaa kuunnella aamu neljään saakka humalaisen miesjoukon kotidiskoa, huutamista, hillumista ja kalusteiden heittelyä viereisessä huoneistossa.

Itse lähdin melua pakoon hotelliin, halvempi vaihtoehto on soittaa poliisi. Ei tullut pieneen mieleenkään mennä soittamaan ovikelloa ja pyytämään hiljaisuutta. Vastaanotto olisi voinut ollut sellainen, että oma turvallisuus olisi voinut olla uhattuna.

Tänään olen sitten tehnyt tapahtuneesta reklamaation Airbnb:lle, johon suhtauduttiin asiallisella vakavuudella. Kuitenkin mieltä kalvaa ajatus jo seuraavasta yöstä ja sen rauhallisuudesta tai sen puutteesta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sari Savolainen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...