Uutiset

Viimeinen hyvästi pesetalle

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Sadat ihmiset ovat jonossa Espanjan keskuspankin edessä vaihtamassa seteleitään ja kolikkojaan

Tammikuun ensimmäinen päivä vuonna 2002 vaihtui Euroopassa yhteinen valuutta. Euro syrjäytti Espanjan 130 vuotta vallinneen valuutan, pesetan. Tähän päivään asti on pesetoja voinut vaihtaa vielä euroiksi. Mutta tänään 30.6.2021 on tähän mahdollisuuteen viimeinen päivä!

Niinpä viime päivinä on Espanjan Keskuspankin edessä kiemurrellut pitkä jono. Ihmisillä on mukanaan kolikkopussukoita ja setelikuoria. Pääsisäänkäynnin yhteydessä jaetaan vuoronumeroita ja pankin henkilökunta toteaa, että kyseessä on historiallinen hetki.

Pesetakätköjä on löytynyt niin kaappien perukoilta, säästölippaista tai jopa remontin yhteydessä paljastuneista piiloista. Mutta vain ne pesetat vaihdetaan euroiksi, jotka ovat olleet vuonna 2002 euron käyttöönoton yhteydessä voimassa.

Mikä sitten on yhden pesetan arvo euroissa? Hinta toki määräytyy iän ja kunnon mukaan. Yhden pesetan kolikko vuodelta 2001 on tänä päivänä n.0,20€.

Lähde: Malaga Hoy

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa