Lukuaika: Viikonloppuna Aurinkorannikolla sataa vettä

Viikonloppuna Aurinkorannikolla sataa vettä

Erikoisen sääilmiö danan lähestyminen yhdessä meren korkean pintalämpötilan kanssa lisää myrskyjen ja rankkasateiden todennäköisyyttä viikonloppuna. Vettä voi tulla runsaastikin.

Malagan alueella jo havaittavissa oleva lämpötilan lasku vakiintuu seuraavina päivinä.  Säätilan muutokseen liittyy myös sateita, joiden odotetaan alkavan lauantaina. Sadejakso kestänee ainakin ensi viikon tiistaihin saakka.

Kyseessä on dana (depresión aislada en niveles altos), kylmän ilman purkaus korkealla ilmakehän tasolla, joka tuo mukanaan Espanjan mantereen lounaisosassa lämpötiloja, jotka ovat tyypillisempiä loka- ja marraskuussa. Meren korkea pintalämpötila lisää myrskyjen ja rankkasateiden todennäköisyyttä.

Lauantaina ensimmäiset sadekuurot alkanevat varhain aamulla, ja sateen todennäköisyys on 90 prosenttia. Maksimilämpötila on noin 25 astetta, minimi noin 20 astetta. Melko syksyinen lämpötila Aurinkorannikolle.

- Mainos -

Sunnuntaina Aurinkorannikolla sataa lisää ja lämpötila laskee lauantaista hieman. Sateen todennäköisyys on 90 tai jopa 100 prosenttia. Minimilämpötilat ovat 16 astetta, mikä on selvästi alle syyskuun ensimmäisten päivien keskiarvon. Sade lakkaa tiistaista alkaen ja lämpötilat nousevat uudelleen kolmenkymmenen asteen tienoille.

Danan aiheuttamien sääilmiöiden ennustaminen on meteorologeille erittäin vaikeaa, eli on mahdollista, että sateita ei tulekaan tai ne siirtyvät ensi viikolle. Jäämme seuraamaan ja odottamaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...