Blogi

Valeuutisia!

 

Tavalliselle ihmiselle on tullut mahdottomaksi erottaa, mikä on totta ja mikä ei, uutisvirrasta jonka hän kohtaa päivittäin. Jokainen uutislähde on värittynyt jollain tavalla. Totuutta on vaikea löytää, jos ei omaa ihan yksinkertaista maalaisjärkeä. Sosiaaliseen mediaan syötetään kaiken näköisiä linkkejä oman maun mukaan. Jotkut näistä ovat aivan ”bullshittiä” joka menee todesta, jos ei ole vihkiytynyt asiaan. Näitä sitten jaetaan kavereillekin.

Jos tiedonjano rajoittuu pelkästään sosiaaliseen mediaan, aika heikolla ollaan. Internetistä tuleva ”tiedon” tulva runsaudellaan puuduttaa ihmiset, eikä jakseta enää etsiä totuutta. Ei ole järkevää tykätä tai jakaa esimerkiksi Facebookissa tarkoitushakuisesti laitettuja juttuja, tai linkkejä, silloin voit olla avunantaja hyvinkin jopa rikollisiin toimiin.

Lehdistö puolestaan käyttää samoja materiaaleja ja valmiita raportteja, unohtaen tutkivan journalismin kustannuksiin vedoten. Television kautta tulevat ulkomaiset hyvät dokkarit jotka on tehty isolla rahalla, lähetetään yleensä yömyöhään, parhaiden katseluaikojen täyttyessä ruoka-, tositeevee- ja sohvaperuna -tyyppisillä ohjelmilla.

Parasta on rentoutua tv:n äärellä katselemalla Lukon pelejä Roostersissa. Siinä itku ja ilo ovat realismia parhaimmillaan.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Mikä on paras aamiaisjuoma?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203