Vaalikampanja käynnistyi

Espanjan parlamenttivaalien kampanja käynnistyi virallisesti. Mielipidemittaukset ennustavat keskustaoikeistolaiselle PP:lle voittoa myös Andalusiassa.

Andalusia oli pitkään sosiaalidemokraattisen PSOE:n hallitsema, ja se oli myös alueen äänestetyin puolue edellisissä parlamenttivaaleissa. Vuoden 2019 vaaleissa PSOE sai Malagassa 31% äänistä ja PP 21%. Ennustusten mukaan 23. heinäkuuta pidettävissä vaaleissa tulos tulee olemaan päinvastainen.

Vaaleihin osallistuu myös muita kuin kaksi suurta, PSOE ja PP. Erityisen huomion kohteena on äärioikeistolaisena pidetyn Voxin menestys, samoin kuin nykyisen työministerin Yolanda Díazin johtama uusi ryhmä Sumar. Kampanjointi käynnistyy sotaisena. Puolueet syyttelevät toisiaan liittoutumisesta epäilyttävien ryhmien kanssa.

Voxista eronnut ja oman Caminando Juntos -puolueen perustanut Macarena Olona aloitti eilen kampanjoinnin värikkäästi Atarfessa, Granadassa. Kampanjatilaisuus pidettiin bordellissa. Olona on viimeisinä kuukausina puolustanut seksityöläisten oikeuksia.

- Mainos -

Olona sanoo, että bordelli on poliitikoille tuttu paikka.

 

Lähteet: Málaga Hoy/Europa Press

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...