Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 17.9.2019

Espanjan poliittinen ”lukko” jatkuu ja juhannukseksi luvattua hallitusta ei ole vieläkään näköpiirissä. Pääministeri Sanchez on päättänyt turvautua kuninkaan apuun ja kutsunut neuvottelukumppaninsa kuninkaan luokse koalitiota tekemään.

Kommentti: Itse luulen että, sosialistien vaalivoitto säikäytti muut puolueet toden teolla ja ne haluavat omat kannatuslukunsa takaisin. Epäilen muiden puolueiden sopineen etteivät mene hallitukseen sosialistien kanssa, jotta Sanchez saadaan näyttämään sosialistipuolueensa kanssa voimattomalta poliittiselta taholta. Seuraus lienee se, että mahdollisten uusien vaalien seurauksena sosialistit menettävät aiemmin saadun vaalivoittonsa, koska eivät osanneet menetellä siten, että maahan olisi saatu hallitus. Edellä mainittu tilanne on siis teoreettinen, mutta alkaa vaikuttaa yhä enemmän siltä, että kulisseissa on sovittu jotakin Sanchezin ja sosialistien päänmenoksi. Kuningas tuskin riskeeraa arvovaltaansa yhtään mihinkään, sillä poliitikkoja tulee ja menee, kuten puolueitakin.

Fernando Alonso on taas pikkutauon jälkeen otsikoissa. Nyt miehelle povataan tallipaikkaa koko kaudeksi Amerikan Indy-sarjasta.

Kommentti: Lehdet unohtavat vahingossa mainita, että Alonso kokeili jo siipiään viime vuonna Indyssä, mutta vauhti ei riittänyt kilpailuun asti…

Espanjan viime kuun suurin uutinen oli Neymarin ”takuuvarma” siirto takaisin Espanjan futiskentille. Uutisilla on toki painoarvoa, mutta Neymar aloitti kuitenkin pelaamisen Pariisissa, jonka piti olla Espanjan lehdistön mukaan täysin mahdotonta.

Espanjan julkinen velka on tällä hetkellä noin 1,2 biljoonaa euroa ja noin 98% bruttokansantuotteesta. EU:n jäsenyysehtojen mukaan julkinen velka ei saa yrittää 60% rajaa. Espanjassa on tällä hetkellä vaikeaa tehdä mitään talouden uudistuksia tai muutoksia, koska hallitusta ei ole.

Kommentti: Jokainen päätelköön miten hyvin EU:n alueella talouskuri pitää. On myös mielenkiintoista arvella ketkä maksavat taas vararikkoon mahdollisesti päätyvien maiden velat…

Listeria-epidemiaan liittyen on suljettu mm. tehtaita ja irtisanottu työntekijöitä. Tapauksia on paljastunut yli 200 ja Espanjan viranomaisilla ei vaikuta olevan varmaa tietoa siitä mistä epidemia on peräisin.

Kommentti: Jos olet itse, tai tuttusi on raskaana ja tulossa Espanjaan, noudata ehdottomasti ohjeistuksia ruokailun suhteen! Ovatkohan muuten suomalaiset matkatoimistot noudattaneet velvollisuuksiaan informoida asiasta maksavia asiakkaitaan?

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa