Lukuaika: Ulkosuomalaisten digitaalinen osallistumisalusta VIRTA on avattu

Ulkosuomalaisten digitaalinen osallistumisalusta VIRTA on avattu

Suomi-Seuran uusi ulkosuomalaisille suunnattu digitaalinen osallistumisalusta Virta avattiin käyttäjille 1.3.2023. Virta kokoaa ulkosuomalaiset yhteen keskustelemaan ajankohtaisista ja ulkosuomalaisia koskettavista teemoista, ja mahdollistaa osallistumisen mistä päin maailmaa tahansa.

Teksti ja kuvat: Suomi-Seura ry

Uuden digitaalisen osallistumisalusta Virran tarkoituksena on vastata ulkosuomalaisten toiveisiin välittää aloitteita ja kehittämisehdotuksia Suomeen päin, osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja saada äänensä kuuluviin. Virta edistää vuorovaikutusta ulkosuomalaisten kanssa ja vahvistaa maailmalla olevien yhteyttä Suomeen.

Myös ulkosuomalaisparlamentin aloitejärjestelmää on tarkoitus täydentää uudella Virralla. Virta sujuvoittaa perinteistä ulkosuomalaisyhteisöjen aloitteellisuutta ja laajempien teemojen käsittelyä. Virta parantaa yhdenvertaisuutta ja monimuotoisen ulkosuomalaiskentän palvelua.

- Mainos -

Virtaan avataan virtuaalisia keskustelupalstoja, eli ”virtapiirejä”, joissa rekisteröityneet käyttäjät pääsevät osallistumaan keskusteluun. Virtapiirit ovat auki määrätyn ajan, ja niiden sulkeuduttua keskusteluista koostetaan tiivistelmät, joita voidaan hyödyntää ulkosuomalaisten asioiden edistämisessä. Virrassa keskustelijoiden on myös itse mahdollista ehdottaa uusia virtapiiriaiheita. Näin pyritään luomaan keskusteluja, jotka ovat ulkosuomalaisille aidosti tärkeitä ja heitä kiinnostavia.

Maailmalla on noin 2 miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300.000 on Suomen kansalaisia. Äänioikeutettuja asuu maailmalla yli 250.000. Virran avulla dialogin lisääminen ulkosuomalaisten kanssa vahvistaa suomalaista identiteettiä, mikä vahvistaa luottamusta ja kiinnostusta kotimaan politiikkaa kohtaan, vaaleissa äänestämiseen tai paluumuuton suunnitteluun.

Virran toteuttaa ulkosuomalaisuuden asiatuntijajärjestö Suomi-Seura ry ja teknisestä toteutuksesta vastaa Haltu oy. Virta on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittama hanke. Sitran Uudet vaikuttamisen tavat -projektissa kehitetään uusia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja. Projektin tavoitteena on, että Suomessa on luotu ja otettu käyttöön uusia ja innostavia vaikuttamisen tapoja, jotka kytkeytyvät tiiviimmin päätöksentekoon ja mahdollistavat laajemman osallistumisen.

Virtaan kirjautuminen tapahtuu osoitteessa: virta.suomi-seura.fi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...