Lukuaika: Ulkomaalaisten talonostajien suosituimmat pikkukaupungit Málagassa

Ulkomaalaisten talonostajien suosituimmat pikkukaupungit Málagassa

Ulkomaalaisten talonostajien keskuudessa Espanjan 25 suosituimman kaupungin joukossa on neljä pikkukaupunkia Málagassa. Listauksen alueiden suosituimmuudesta on tehnyt kiinteistöportaali Idealista.

Kaikki ulkomaalaiset eivät halua ostaa taloa Marbellasta, Torremolinoksesta tai Nerjasta. On myös monia, jotka etsivät pieniä ja rauhallisia kaupunkeja, joissa he voivat nauttia muutaman päivän lomasta kiireen keskellä ja levätä, tai asettua asumaan eläkepäivikseen.

Erityisesti brittien, saksalaisten ja hollantilaisten keskuudessa suosittuja ovat neljä pikkukaupunkia Málagassa.

Suomalaisille kenties hieman tuntemattomammat Ojén, Viñuela, Almogía ja Alcaucín ovat neljä kysytyintä paikkaa kiinteistökaupoille Málagassa saksalaisten, hollantilaisten ja brittien keskuudessa.

- Mainos -

Esimerkiksi Ojén on Marbellan lähellä oleva valkoinen vuoristokylä. Se ei ole edullinen kohde, mutta alue koetaan viehättäväksi, koska se on rannan ja luonnon välissä ja kivenheiton päässä Marbellan kaupungista (15 km).

Ojénissa talon neliöhinta on keskimäärin 2 138 euroa ja ulkomaisia ​​kiinteistöhakuja johtavat saksalaiset, brittiläiset ja hollantilaiset.

Viñuela on Idealistan rankkauksen mukaan Espanjan 25 suosituimpien paikkojen joukossa seitsemäntenä. Tämä maalaiskaupunki sijainti keskellä Axarquiaa ja Aurinkorannan Torre del Marin lomakohteeseen on vain 20 minuutin ajomatka.

Alueen yksi viehätyksistä on kaunis tekojärvi La Viñuela, josta osa Aurinkorannikosta saa vetensä. Järveä ympäröivä luonto on vehreää ja alueella kasvatetaan mm. oliiveja, avokadoja, mangoja ja appelsiineja.

Viñuelassa talon neliöhinta on 1 586 euroa ja alueelta eniten kiinteistöjä hakevat britit.

Kahdeksannella sijalla on Almogía, rauhallinen, 4000 asukkaan kaupunki Guadalhorcessa.  Kaupunki sijaitsee 23 km päässä Málagan pääkaupungista ja siihen kuluvat alueet ovat Almogía, Arroyo de Coche, Arroyo de Los Olivos, Barranco de Zafra, Barranco del Sol ja Campo de Camara.

- Mainos -

Alueen suojaisa mikroilmasto tekee talvesta yhden maakunnan leudoimmista ja tasoittaa muutenkin äärilämpötiloja. Ilmastosta johtuen alue on erityisen suosittu mm. urheilumatkailijoiden keskuudessa.

Idealistan mukaan talon ostaminen Almogíasta maksaa 900 euroa neliömetriltä. Alueelta eniten asuntoja etsivät hollantilaiset (seuraavaksi saksalaiset ja britit).

Idealista-portaalin 25 kohteen listan sijalla 18 on Alcaucín. Alcaucín on kunta Málagassa Axarquian alueella, joka rajoittuu Granadan maakuntaan.

Alcaucín on tyypillinen valkoinen Axarquian alueen kaupunki, jossa on noin 2500 asukasta. Se sijaitsee Axarquian pohjoispuolella, Sierra de Tejedan ja Axarquian vuorten välissä. Maanteitse matkaa pääkaupunki Málagaan on 54 km.

Alcaucínissa asunnon neliömetri maksaa noin 1 240 euroa ja sitä hakevat Idealistalta tasaisesti pääasiassa hollantilaiset, brittiläiset ja saksalaiset talonostajat.

Idealista-asuntoportaalin keräämistä 25 suosituimmasta ”ei-espanjalaisten” ostajien kohteista halutuin on Alicantessa sijaitseva Ciudad Quesada, jossa asunnon neliöhinta on 2 207 euroa.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...